Ζάκυνθος

Σήμερα ξεκινούν οι διακοπές νερού σε oφειλέτες άνω των 1.000 ευρώ

Διακοπή ρεύματος σε άλλες 5 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ στο Κερί έγινε χθες Τρίτη  από συνεργεία της ΔΕΗ, καθώς μετά την «ανάπαυλα» του Τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας  η Volterra προχώρησε κανονικά στην εφαρμογή του προγράμματος διακοπών λόγω των συσσωρευμένων οφειλών της Δημοτικής Επιχείρησης για την κατανάλωση ρεύματος. Τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να γίνονται ιδιαίτερα αισθητά στην Πόλη και πολύ πιθανό να χρειαστεί αναπροσαρμογή του προγράμματος διανομής του νερού από τη ΔΕΥΑΖ.

Από σήμερα Τετάρτη  όμως ξεκινά και η αφαίρεση των υδρομετρητών σε όσους καταναλωτές έχουν υψηλές οφειλές προς τη ΔΕΥΑΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη οργανωθεί τα συνεργεία που θα ξεκινήσουν να κόβουν το νερό σε όσους πολίτες ή επιχειρηματίες έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Αφού κλείσει ο κατάλογος των οφειλετών των 1.000 ευρώ, θα ξεκινήσουν οι διακοπές σε όσους οφείλουν μικρότερα ποσά.

Η απειλή της διακοπής του νερού σε καταναλωτές που χρωστούν φαίνεται πως οδήγησε πολλούς από αυτούς σε ρυθμίσεις των οφειλών τους και χθες παρατηρήθηκε μια μικρή κινητικότητα στο ταμείο της Επιχείρησης. Το άνοιγμα προς την Volterra ωστόσο αγγίζει τις 900.000 ευρώ και είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να συγκεντρωθούν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται. 

Οι οφειλές στους εργαζόμενους 

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το μεγάλο οικονομικό  άνοιγμα προς τον ιδιώτη πάροχο ρεύματος, η ΔΕΥΑΖ καλείται να καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στους εργαζόμενους  της επιχείρησης που προσέφυγαν δικαστικά διεκδικώντας χρήματα που περικόπηκαν την περίοδο των Μνημονίων. Οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και μάλιστα προχώρησαν σε κατασχέσεις λογαριασμών της ΔΕΥΑΖ προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Αυτό που αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ ήταν η καταβολή των χρημάτων αυτών σε  σε δεκαπέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2022. Σε περίπτωση μη καταβολής έστω και μίας εκ των παραπάνω δέκα πέντε, καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό ολόκληρο το ποσό που θα αντιστοιχεί στις μη ληξιπρόθεσμες δόσεις, το οποίο θα εισπραχθεί με αναγκαστική εκτέλεση της υπ αριθμ.27/20 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ζακύνθου.

Το ποσό που συνολικά διεκδικούν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κοινοποίησε ανέρχεται στο 1.468.714,22 €.

Αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης ζήτησε  την περασμένη Παρασκευή  έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της υδροδότησης  κάνοντας λόγο για εμφανή προβλήματα στα ορεινά και καθώς δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, είναι πολύ πιθανό το θέμα να τεθεί στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Οργάνου.

Η επιστολή του κ. Αρμένη αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε του ΔΣ, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα το ΔΣ με θέμα την υδροδότηση του Δήμου μας. Σας πληροφορώ ότι έχουν αρχίσει διακοπές υδροδότησης επί δικαίων και αδίκων με αρχή ορεινές κοινότητες της Ζακύνθου.

Πληροφορούμαστε ότι δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ για την αντιμετώπιση της πληρωμής οφειλών μας προς την VOLTERA.Δεν είναι δυνατόν να αγνοείται το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΖ»
ermisnewsroom.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *