Ζάκυνθος

Σε κινητοποιήσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου,  εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην προωθούμενη αιφνιδίως από την Κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, κατά παράβαση των κανόνων καλής νομοθέτησης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της Δικαιοσύνης, με την οποία τροποποιείται το άρθρο 349 ΚΠΔ, περιορίζοντας το δικαίωμα αναβολής της συζήτησης  για λόγους που αφορούν στο πρόσωπο πληρεξουσίου δικηγόρου.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική πρακτική της αιφνίδιας νομοθέτησης, που τείνει να γίνει κυβερνητική συνήθεια και την προσπάθεια στέρησης του δικαιώματος εκπροσώπησης των διαδίκων από δικηγόρους της επιλογής τους, ακόμη και σε περιπτώσεις δικαιολογημένου κωλύματός τους.

Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα ποινικής Δικονομίας πρέπει να είναι διαχρονικής ισχύος για να παρέχουν ασφάλεια δικαίου, οι δε συνεχείς τροποποιήσεις τους και μάλιστα με τρόπο αλόγιστο, έχουν από ευτράπελα μέχρι εγκληματικά για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης αποτελέσματα.

Η ηγεσία του Υπουργείου της Δικαιοσύνης για ακόμη μια φορά απαξιώνει Δικαστές και Δικηγόρους νομοθετώντας κατά το «δοκούν», προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την Ελληνική Κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τα οποία έχουν καταδειχτεί τα τελευταία χρόνια με σειρά παρεμβάσεων του Δικηγορικού Σώματος.

Η στοχοποίηση των Δικηγόρων , ως δήθεν υπευθύνων για την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων , προσβάλει βάναυσα για μία ακόμα φορά  το Δικηγορικό Σώμα.

Καλούμε  την Κυβέρνηση να αποσύρει πάραυτα την συγκεκριμένη διάταξη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η προειδοποιητική αποχή των Δικηγόρων της Ζακύνθου την Δευτέρα και Τρίτη, 20 και 21 Ιουνίου 2022 από όλα τα ποινικά δικαστήρια.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΣΖ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *