Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη οι εργασίες στην Ταβουλάρη

Επιτάχυνση των έργων υπογειοποίησης του δικτύου από τη ΔΕΗ ζητά ο Σύλλογος της Παλαιάς Αγοράς

Την μεγάλη ικανοποίηση για την πορεία των εργασιών στην οδό Ταβουλάρη αλλά και την αγωνία για την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καθυστερήσεις, εκφράζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Παλαιάς Αγοράς Σωτήρης Παπαδόγκονας και με αφορμή την νέα συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και το Δήμαρχο, υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεργασία ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα για το νησί μας. 

Αυτό που τονίζει πολλές φορές μέσω του Ερμή είναι η ανάγκη για συνεργασία και συμπόρευση όλων των φορέων του νησιού τόσο για την άμεση ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, όσο για την επιτάχυνση και άλλων έργων που έχει απόλυτη ανάγκη η Πόλη μας. Μεταξύ αυτών και παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου ώστε να αναζητηθούν νέοι χώροι στάθμευσης.

Οι εργασίες για την Ταβουλάρη ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες και ο εργολάβος σήμερα εργάζεται στο ύψος του σούπερ μάρκετ Κάρδαρης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Παπαδόγκονα, οι καθαιρέσεις των πεζοδρομίων και οι εκσκαφές ανέδειξαν τα προβλήματα στον αγωγό ύδρευσης για την υδροδότηση της Πόλης και αυτό που γίνεται τώρα από τη ΔΕΥΑΖ και τα συνεργεία της, είναι να προχωρούν παράλληλα οιεργασίες για την αποκατάσταση. Σημαντική ήταν επίσης και η απόφαση για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ με την σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του φορέα να έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και να υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών. Η αγωνία όλων των εμπόρων και κατοίκων της περιοχής επικεντρώνεται στην άμεση ολοκλήρωση των εργασιών από τη ΔΕΗ ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο έργο συνολικά.

«Από το 2018 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για το έργο που σήμερα βλέπουμε να υλοποιείται και μπορεί να υπάρχει μια ταλαιπωρία και αναστάτωση, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο για κάθε παρέμβαση. Το έργο εξελίσσεται πολύ καλά και γρήγορα και ομολογώ πως βλέπουμε μια σημαντική προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου, που είναι ο φορές υλοποίησης» ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαριστώντας και τη ΔΕΥΑΖ για τις άμεσες παρεμβάσεις της στην αποκατάσταση των αγωγών που αποκαλύφθηκαν από τις εκσκαφές και ήταν σε κακή κατάσταση

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που προκαλούνται στην εμπορική κίνηση, ο κ. Παπαδόγκονας σημειώνει πως είναι αναπόφευκτα, σχολιάζοντας ωστόσο πως διανύουμε μια περίοδο που ούτως ή άλλως η κίνηση ήταν εμφανώς μειωμένη αφού έχει περάσει η περίοδος των Χριστουγέννων και των εκπτώσεων. 

«Το έργο αυτό αποτελεί μια απόδειξη πως όταν έχουμε συνεργασία έχουμε και αποτέλεσμα» ανέφερε, ζητώντας ειδικά τώρα η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ  να θέσει το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου στην Ταβουλάρη σε προτεραιότητα.

Η συνάντηση με το Δήμαρχο

Όπως προαναφέρθηκε οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της Παλαιάς Αγοράς συνάντησαν την προηγούμενη Τρίτη το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη αλλά και μέλη της δημοτικής αρχής και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε μια αναλυτική συζήτηση για τα υπό εξέλιξη έργα, αλλά και για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα από τη ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, παρουσία και του Προέδρου της κοινότητας Πόλης, έθεσαν το ζήτημα της αναζήτησης χώρων στάθμευσης κοντά στην Πόλη αλλά και της ανάπλασης της γειτονιάς των Καμινίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *