Ζάκυνθος

Σε αργία ο Περ. Σύμβουλος Θοδωρής Τσουκαλάς και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν

Σε αργία τέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Τσουκαλάς  λίγες εβδομάδες μετά τη καταγγελία που υπεβλήθη στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων νησιών από το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ στον απόηχο της μεγάλης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για την λειτουργία της Επιτροπής διαχείρισης του ναυαγίου.

Στην επιτροπή αυτή ο κ. Θοδωρής Τσουκαλάς συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος της περιφερειάρχη Ρόδης Τσαγκαροπούλου – Κράτσα που έχει την ιδιότητα του τακτικού μέλους και εκπροσωπεί την Περιφέρεια και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και καιρό ως ένας εκ των υποστηρικτών του εγχειρήματος της Επιτροπής του ναυαγίου και της κατασκευής δρόμου  για την ασφαλή έξοδο των επισκεπτών από την πλευρά της Αναφωνήτριας.

 Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που λειτουργεί ως Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο συνδυασμός του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου την Παρασκευή ενώ την Κυριακή ο κ. Θοδωρής Τσουκαλάς εξέδωσε ανακοίνωση, σε απάντηση των όσων αναφέρει  κ. Θ. Γαλιατσάτος.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ
“Με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ΕΠ 52/30-3-2022 τέθηκε σε αργία ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ζακύνθου Θ. Τσουκαλάς (Μποκές), εκλεγείς με την παράταξη του κ. Σπύρου και βασικό στέλεχος της περιφερειακής πλειοψηφίας Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη.

Το διοικητικό μέτρο της αργίας επιβλήθηκε μετά από αναφορά της ΑΝΑΣΑ όταν σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 30-01-2022 ανεγράφη ότι ο συγκεκριμένος «έχει παραπεμφθεί με το υπ. αριθμ. 53/6.3.2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νομού Ζακύνθου Α.Ε και συγκεκριμένα για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση και για αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

Τα ερωτήματα είναι πολλά, είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις:- κ. Σπύρου, πώς και γιατί τον εντάξατε στον συνδυασμό σας; Δεν γνωρίζατε τα πεπραγμένα του; Την περίοδο που συντελέστηκαν οι κακουργηματικές πράξεις σύμφωνα με το βούλευμα (2003-2006) κατείχατε είτε την θέση του βουλευτή είτε την θέση του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Ιονίων νήσων.- κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πώς και γιατί τον δεχθήκατε στην περιφερειακή πλειοψηφία;

Γιατί του αναθέσατε σημαντικές αρμοδιότητες, με κυριότερη την εκπροσώπηση της ΠΙΝ στην Πολιτική Προστασία Ζακύνθου, και με αποκορύφωμα την αναπλήρωσή σας στην «Επιτροπή» του υπουργείου Τουρισμού για το Ναυάγιο; Ως Ζακυνθινής καταγωγής και με στενούς δεσμούς με το νησί, δεν ακούσατε κάτι για τις δραστηριότητες του κ. Τσουκαλά (Μποκέ);Άποψη της ΑΝΑΣΑ είναι ότι και οι δύο γνώριζαν! Συγκάλυψαν όμως την παρανομία εξ αιτίας της δράσης του υπέρ της PIMANA και της ψεύτικης αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου. Ήταν, όπως φαίνεται, χρήσιμος για την ευόδωση της καταλήστευσης από την PIMANA της περιουσίας πολιτών και εκκλησίας, αυτήν που η περιφερειάρχης ονόμασε «τύχη αγαθή» για την Ζάκυνθο.

Η ηθική απαξία από την εξέλιξη αυτή, της επιβολής της αργίας στον Θ. Τσουκαλά (Μποκέ) από περιφερειακό σύμβουλο, θέση την οποίαν δεν είχε καν νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει, βαρύνει αφ’ ενός τον ίδιο και αφ’ ετέρου και ιδιαίτερα την περιφερειακή πλειοψηφία που τον φιλοξένησε στις γραμμές της και τον ανέδειξε σε σειρά κρίσιμων αξιωμάτων.

Ο «φίλος» της PIMANA κ. Τσουκαλάς (Μποκές), διωκόμενος για κακουργηματική απιστία, τίθεται σε υποχρεωτική αργία.

Οι συνεργάτες της PIMANA στην «αγοραπωλησία» διώκονται για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημοσίου ύψους 17 εκατομ. ευρώ περίπου σύμφωνα με την 1031/22/10-3-2022 εισαγγελική πρόταση. Το περίφημο ΝΠΔΔ για την «σωτηρία» του Ναυαγίου αντικαταστάθηκε από μια ξεδοντιασμένη «επιτροπή» που ο χρόνος ζωής της θα φθάσει το πολύ μέχρι τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής  και της τοπικής εκκλησίας οδεύουν στην δικαίωση τους.Δύσκολοι καιροί για τους «αρίστους» της ΝΔ φαίνεται να πλησιάζουν. Ο λαός της Ζακύνθου περιμένει να ακούσει την πολιτική απολογία της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, του κ. Σπύρου, του βουλευτή κ. Ακτύπη, των υπουργών της κυβέρνησης κ. Γεωργιάδη, κ. Θεοχάρη, κ. Κικίλια για την εξόφθαλμη και προκλητική στήριξη που έδωσαν σε συμφέροντα ξένα προς την Ζάκυνθο και τους πολίτες της.Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της για την οριστική απαλλαγή της Ζακύνθου από το πολιτικό και επενδυτικό «πλιάτσικο»ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ” 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
“Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμένα!!!Η τελευταία ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ, του πρώην Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου και της διαδικτυακής του παρέας, που αναφέρεται στο πρόσωπό μου, με την ακατάστατη και χωρίς οργάνωση, παράθεση “γεγονότων”, ασχέτων μεταξύ τους, αποτελεί μάθημα πολιτικής στοχοποίησης και συκοφαντίας.

Πως στοχοποιείς και συκοφαντείς έναν πολιτικό σου αντίπαλο

α. προχωράς σε μια καταγγελία σε βάρος του, προκειμένου να τεθεί σε αργία, για μια υπόθεση προσλήψεων του έτους 2004, η οποία αφορά πολλά ακόμα πρόσωπα, τα οποία είχαν συμμετοχή σε πιο καίρια και αποφασιστικής αρμοδιότητας θέση, απ΄ότι ο “καταγγελόμενος”Και αφού καταφέρεις να τον θέσεις σε αργία, εκδίδεις μια ανακοίνωση με την οποία:

β. αφήνεις υπόνοιες σε βάρος του, θίγοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια του, ωσάν να έχει ήδη καταδικασθεί για τέλεση άδικης πράξης και δή κακουργηματικής μορφής, 

γ. βάλεις κατά του τεκμηρίου αθωότητας, ακολουθώντας το δόγμα του σύγχρονου Ρασπούτιν “Ας πάνε στον εισαγγελέα και ας αποδείξουν την αθωότητά τους”, 

δ. λασπολογείς και εγκαλείς πολιτικούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του, (κ.κ. Σπύρου και Κράτσα), επιχειρώντας αφενός μεν να “εκθέσεις” εκείνους, αφετέρου δε, να απομονώσεις τον “καταγγελόμενο” από τα πρόσωπα αυτά. 

ε. τον αναμειγνύεις, χωρίς στοιχεία που έχουν βάση στην πραγματικότητα, με κάποια άλλη υπόθεση (αγοραπωλησία ορεινών – PIMANA), δημιουργώντας περαιτέρω υπόνοιες σε βάρος του, χωρίς όμως να υπάρχει οιοσδήποτε συσχετισμός, εμπλοκή και σχέση του πολιτικού αυτού αντιπάλου – “καταγγελομένου” με αυτήν, αλλά το κάνεις αυτό, γιατί γνωρίζεις ότι θα “πιάσει” (!). Μ’ αυτόν τον τρόπο, κ. Γαλιατσάτο, συγκαλύπτεις τις δικές σου ευθύνες για την υπόθεση των ορεινών, γιατί -βλέπεις- πάνω στη “πρεμούρα” σου, στην δίκη για την αγοραπωλησία των ορεινών, ξέχασες να υπερασπιστείς (κ. Γαλιατσάτε) τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και των κατοίκων των ορεινών, αλλά αντιθέτως επέλεξες να συρθείς πίσω από την τοπική εκκλησία. 

Αφού, λοιπόν, διαβάζεις τον αθηναϊκό τύπο, δεν διάβασες ποιον υπηρετείς!!!. Μόνο επιλεκτικά διαβάζετε εφημερίδες, εκεί στην ΑΝΑΣΑ;

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να λάβεις υπ΄όψιν σου και να σημειώσεις, ότι ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος από το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε και πολιτεύτηκε με τις δικαστικές εκκρεμότητες της προηγούμενης, δικής σου, Περιφερειακής Αρχής, καθόσον, κάποια πρόσωπα που επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά και να υπηρετήσουμε, τόσο το Δημόσιο συμφέρον όσο και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, δεν σκεφτήκαμε ποτέ, ούτε αποδεχθήκαμε, βλέποντας συμπεριφορές άλλων, όπως η δική σου τώρα, να πολιτευόμαστε με τέτοιο τρόπο. Αλίμονο αν κάθε φορά που θα διώκεται οιοσδήποτε, για οιαδήποτε πράξη, θα θεωρούσαμε ότι είναι και ένοχος, πριν καν κριθεί από την Δικαιοσύνη!!!!!  

Σημασία δεν έχει τι λέγεται ή εικάζεται, αλλά τι τελικά αποδεικνύεται.Εγώ και όσοι συμμερίζονται και ασπάζονται με εμένα τις ίδιες αρχές, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας ακόμη και για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, που το θυμούνται όταν και όποτε τους βολεύει!

Εγώ και όσοι συμμερίζονται και ασπάζονται με εμένα τις ίδιες αρχές, δεν θα αναφέρουμε τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Γαλιατσάτου και της δικής του Περιφερειακής Αρχής, στο, διάστημα που άσκησε εκείνος εξουσία, αλλά αντιθέτως του ευχόμαστε να αθωωθεί των κατηγοριών που του προσάπτονται, για τον απλούστατο λόγο, ότι άνθρωποι των ιδίων αρχών και αξιών με εμένα κε Γαλιατσάτο, ΔΕΝ πολιτευόμαστε και ΔΕΝ πορευόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Ζάκυνθος, 03-04-2022

Ένα σχόλιο

  1. Ώ! Τί υπέροχος κόσμος! Αγγελικά πλασμένος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *