Ζάκυνθος

Ρωσία: Πέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Την ανακοίνωση έκανε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν επί μακρό χρονικό διάστημα. «Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά από σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ήταν Ρώσος πολιτικός και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης από το 1985 μέχρι το 1991. Οι ενέργειες του ήταν αυτές που οδήγησαν στην μεταρρύθμιση και βοήθησαν στο να έρθει το τέλος του Ψυχρού Πολέμου αλλά και έδωσαν τέλος στην πολιτική υπεροχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Για τις ενέργειες του, το 1990 Το 1990 πήρε το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε ήλπιζε ότι βελτίωναν το βιοτικό επίπεδο και την παραγωγικότητα των εργαζομένων ως τμήμα του προγράμματος Περεστρόικα.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπήρξε σοβιετικός κομμουνιστής ηγέτης και οι προσπάθειές του για τον εκδημοκρατισμό του αρτηριοσκληρωτικού κομμουνιστικού συστήματος της χώρας του και την αποκέντρωση της οικονομίας της, οδήγησαν στην κατάρρευση του κομμουνισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ένα σχόλιο

  1. Έδιωξε το φόβο και την καταπίεση,έφερε την ολιγαρχία και την φτωχοποίηση.Η ιστορία θα τον κρίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *