Ζάκυνθος

Ρ. Κράτσα: “Στο 2021 δημοπρατήσαμε 51,2 εκατ. € για βασικές υποδομές, σχεδόν όσα δημοπράτησε στο σύνολο της 5ετούς θητείας του ο κος Γαλιατσάτος”

«Άφωνη» και «κρυμμένη» επί της ουσίας η Αντιπολίτευση για το έργο της Περιφερειακής Αρχής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Απολογισμού 2021. Κατανάλωσαν τον χρόνο τους σε αερολογίες, αντιφάσεις και επικοινωνιακά τερτίπια, άσχετα με τη θεματολογία και τα κρίσιμα ζητήματα.

Δεν άρθρωσαν λέξη για τη μεγάλη πρόοδο των δημοπρατήσεων των έργων, των συμβασιοποιήσεων, αλλά και των προετοιμαζόμενων έργων σε υποδομές.

Μόνο μέσα στο 2021, δημοπρατήθηκαν έργα 51.215.586,94 € για βασικές υποδομές (οδοποιία, συγκοινωνιακά, λιμενικά, αντιπλημμυρικά, κτιριακά, μνημεία, πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά, μελέτες). Μόλις 55 εκατ. € δημοπράτησε στο σύνολο της πενταετούς θητείας της η Περιφερειακή Αρχή της «ΑΝ.Α.Σ.Α.»…

Ούτε μία λέξη για το ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα και των αγροτικών προϊόντων (σ.σ. πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων ποσού 70.000.000 €, ενώ παράλληλα όσον αφορά στα Τοπικά Προγράμματα η αρχική συνολική δημόσια δαπάνη ανερχόταν στα 16.350.000 €, σήμερα έχει ήδη αυξηθεί κατά 13.803.562,80 €).

Υποβάθμισαν την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των ζημιών και των έργων για την οχύρωση των ευάλωτων περιοχών από βίαια πλημμυρικά φαινόμενα, προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής (σ.σ. περισσότερα από 3 εκατ. € για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, προστασίας Covid19 και αντιμετώπισης ζημιών από το φαινόμενο «Ιανός» και παράλληλα ολοκλήρωση ειδικών μελετών ύψους 8 εκατ. € και αξιοποίηση χρηματοδότησης 4 εκατ. € για τα προγράμματα πυροπροστασίας και διαχείρισης σεισμικού κινδύνου «Τηλέμαχος» & «Λαέρτης»).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *