Ζάκυνθος

Πυρκαγιά σε σκουπίδια στα ορεινά με θερμοκρασίες 40 βαθμών C

Από τις δύσκολες αλλά προειδοποιητική ήταν η χθεσινή ημέρα (6 Ιουνίου) για τις πυρκαγιές στο νησί μας, καθώς είχαμε περιστατικό στον Ασκό Βολιμών και μάλιστα σε σκουπίδια.

Οι φλόγες ανησύχησαν τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες καθώς στην περιοχή  υπάρχουν τουριστικές βίλες για αλλοδαπούς επισκέπτες, που είναι σε λειτουργία και φιλοξενούν τουρίστες.

Το πολύ ανησυχητικό είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ υψηλές. Τα σκουπίδια μπορεί να προκάλεσαν πυρκαγιά από αυτανάφλεξη αλλά αυτό μόνο η Πυροσβεστική μπορεί να το πιστοποιήσει γιατί οι εμπρησμοί είναι σύνηθες φαινόμενο.

Καθώς οι μέρες θα περνούν, τόσο και πιο δύσκολες θα γίνονται οι συνθήκες για τη σωτηρία των δασών μας. Το μελάνι των ανακοινώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν πρόλαβε καλά –καλά να στεγνώσει και τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς ορθώνονται απειλητικά μπροστά μας.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στον Ασκό Βολιμών σβήστηκε αμέσως με παρέμβαση ιδιωτών που ήταν στην περιοχή, αλλά στο σημείο πήγε και όχημα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί πήγε και ο Δήμαρχος για να δει από κοντά τι έχει συμβεί, καθώς ο Δήμος έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δεν γίνεται σε όλο το νησί να υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια γιατί είναι εστίες στις οποίες ανά άσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει φωτιά.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές με απώτερο σκοπό να υπάρξει καθαριότητα  σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε και δεν έκανε ζημία στα γειτονικά δάση και δασικές εκτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *