Ζάκυνθος

Ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση υιοθέτησε ψήφισμα με το  οποίο καταδικάζει την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

  • Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στο ζόφο του πολέμου, στο αίμα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.
  • Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, προφανώς και της Ουκρανίας,  αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα που διαχρονικά καταδικάζει κάθε παραβίαση των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα.
  • Υπογραμμίζουμε  ότι η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Οι ηγεσίες ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους. Η ανοχή, η παθητικότητα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ηγεσιών απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και η συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μαρτυρούν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον. 
  • Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να προβεί στον άμεσο τερματισμό του πολέμου που έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που ζει στην Ουκρανία.
  • Τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της
    Ειρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια. Παράλληλα, πρέπει να προετοιμαστούμε  για την φιλοξενία προσφύγων που θα καταφύγουν στη χώρα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τα θύματα του βάρβαρου αυτού πολέμου.
  • Ο δήμος θα προχωρήσει στην διοργάνωση αντιπολεμικής εκδήλωσης συναυλίας για την συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *