Ζάκυνθος

Πρώην Πρόεδρος της Επιχείρησης Καθαριότητας ομολόγησε ενοχή για απιστία 4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου

Στο Εφετείο Πατρών είχε προγραμματιστεί χθες για εκδίκαση μία από τις πολλές υποθέσεις της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης του νησιού μας και ήταν η οικονομική διαχείριση στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και στην Ανώνυμη Εταιρεία του Συνδέσμου Καθαριότητας, θέμα το οποίο ταλανίζει επί μακρόν την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του -Ε-, στην αίθουσα του δικαστηρίου έγιναν αποκαλύψεις καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων πρώτα ομολόγησε τις πράξεις του και μετά ζήτησε να γίνει ποινική διαπραγμάτευση.
Η κατηγορία εναντίον του ήταν απιστία σε βάρος της Επιχείρησης Καθαριότητας του Συνδέσμου και το ύψος του ποσού για το οποίο παραπέμφθηκε είναι 4 εκατομμύρια ευρώ, την περίοδο 2003-2006.

Ο κατηγορούμενος είναι πρώην αιρετός στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας. Από την πλευρά του έγινε δήλωση ενοχής και ακολούθως ζητήθηκε η διαπραγμάτευση.
Το Εφετείο κακουργημάτων Πατρών που εκδικάζει την υπόθεση, ανέβαλε τη δίκη για την 1η Ιουνίου 2022 καθώς υπάρχει και άλλη κατηγορία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η μείζονα αντιπολίτευση έκανε γνωστή την εξέλιξη της υπόθεσης και επιπλέον ανέφερε πως η δημοτική αρχή δεν έστειλε δικηγόρο στο Εφετείο, για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε πως ο κατηγορούμενος, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, ζήτησε συμβιβασμό.

Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και είναι ένα από τα παλιά οικονομικά σκάνδαλα της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπάρχει διαχρονικά κοινωνική απαίτηση για κάθαρση.

2 σχόλια

  1. Να ελεγχθούν όλοι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

  2. Απίστευτα πράγματα …. ομολογεί και θέλει συμβιβασμό …..μόνος του είναι άραγε η κάνει εξυπηρέτηση σε άλλους .
    Φαντάσου τι έχουν φάει τα λαμόγια .
    Όλοι στην δικαιοσύνη ….αν υπήρχε φυσικά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *