Ζάκυνθος

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε εξέλιξη

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στη Ζάκυνθο πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, ενημερωτική συνάντηση έξω από το Διοικητήριο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 2-9-2022.

Στόχος ήταν να ενημερωθεί το κοινό για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, την όχληση και τον κίνδυνο που προκαλούν τα τσιμπήματά τους, καθώς και για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέλαβαν να ενημερώσουν τους πολίτες για θέματα που αφορούν τα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξής τους, την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά. Προσοχή χρειάζεται σε σημεία και περιοχές με λιμνάζοντα νερά γιατί εκεί πηγαίνουν τα θηλυκά κουνούπια και εναποθέτουν τα αυγά τους.

Στο χώρο παρουσιάστηκε ειδικό Drone  το οποίο κάνει ψεκασμούς σε μεγάλες εκτάσεις και χρησιμοποιείται και από αγρότες. Εκεί υπήρχε και έντυπο ενημερωτικό υλικό που δόθηκε στους κατοίκους καθώς επίσης μοιράστηκαν και εντομοαπωθητικά, που ήταν χορηγία της εταιρίας FARMA-CHEM SA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *