Ζάκυνθος

Πρόεδρος ξενοδόχων Λαγανά Χρ. Τετράδη: Φέτος οι εισπράξεις θα πάνε στα λειτουργικά κόστη

Για την πορεία του τουρισμού μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, η οποία επεσήμανε πως τα πράγματα πάνε καλά με τις αφίξεις αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αυξημένα λειτουργικά κόστη στις επιχειρήσεις και στα ξενοδοχεία.

ΗΕιδικότερα η κ. Τετράδη δήλωσε: «Η πανδημία είναι ακόμα, ο πόλεμος είναι ακόμα εδώ, όμως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τώρα από το Μάιο και στις αρχές Ιουνίου.  Υπάρχει σταθεροποίηση, οι αφίξεις είναι καλές, τα μηνύματα είναι θετικά και ελπιδοφόρα και μας έχουν αναπτερώσει το ηθικό.

Σε μία σύσκεψη που είχαμε την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα με το ΣΕΤΕ και με εκπροσώπους της fraport, είδαμε πως οι αφίξεις στις περισσότερες φορές φτάνουν ή και ξεπερνούν τα νούμερα του Ιουνίου και του Ιουλίου. Στη Ζάκυνθο υπάρχει μία μικρή άνοδος».

Για τα οικονομικά δεδομένα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ανέφερε: «Το παράπονο όλων είναι ότι η πλειονότητα των τουριστών είναι άτομα που ήθελαν οπωσδήποτε να κάνουν διακοπές, έδωσαν τα χρήματά τους για το ταξίδι και τώρα τους έχουν μείνει πολύ λίγα για να χαλάσουν. Αυτό ακούμε σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια την ακρίβεια που έχουμε εμείς την έχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης σχεδόν και ότι αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό, το αντιμετωπίζει το γερμανικό, το βρετανικό, το πολωνικό νοικοκυριό κλπ.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν  έχουμε ελέγχους στα αεροδρόμια, δεν έχουμε ξενοδοχεία  Covid, τα πρωτόκολλα είναι λίγο προσαρμοσμένα στην κατάσταση και πιο ελεύθερα. Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες όμως τα ξενοδοχεία έχουν ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια κι έχουμε πελάτες που έχουν κρατήσει τη διαμονή τους γιατί τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν μπορούσαν τα έλθουν. Οι τιμές μας είναι του 2020 και του 2019. Αυτά τα επωμιζόμαστε και άρα είναι πολύ στενά τα περιθώρια για να μείνει κέρδος. Στο μέσο ξενοδόχο τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Φέτος θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τις τράπεζες, τα προγράμματα που είχαν βγει μέσω τραπεζών για τον κορονοϊό, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Θεωρώ πως όλα θα φύγουν για τα λειτουργικά μας».

Για το θέμα των τιμών  και τα συμβόλαια που θα γίνουν για την επόμενη χρονιά η κ. Τετράδη είπε πως οι τουρ οπερέιτορς λένε πως θα δώσουν αυξήσεις της τάξεως του 5-10% αλλά δεν επαρκεί.

 Τέλος για τα προβλήματα του Λαγανά η κ. Τετράδη ανέφερε πως τα πράγματα είναι δύσκολα και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρέσβη της Μ. Βρετανίας που την περασμένη εβδομάδα ήταν στο νησί μας. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον πρέσβη, τον είδα κι εγώ ιδιωτικά, υπάρχει ανησυχία αλλά υπάρχει και θέληση για να βοηθήσουν. Η κατάσταση στο Λαγανά είναι ανεξέλεγκτη» είπε η κ. Τετράδη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *