Ζάκυνθος

Πρόεδρος ξενοδόχων Χρ. Τετράδη: Οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να έρχονται όλο τον Οκτώβριο, αλλά ζούμε σε ένα ρευστό περιβάλλον

Για την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη η οποία μίλησε για καλά δεδομένα, αλλά έθεσε τον προβληματισμό της ρευστότητας που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο και δεν μας αφήνει να κάνουμε τον σχεδιασμό που θα θέλαμε.
«Σε επίπεδο αφίξεων και πληροτήτων τόσο η Ζάκυνθος όσο και όλη η Ελλάδα καταγράφουν υψηλά νούμερα. Το δικό μας ξεκίνημα εδώ δεν ήταν τόσο καλό λόγω της πολωνικής αγοράς που λόγω του πολέμου άργησε να ξεκινήσει. Αλλά από τον Ιούλιο και μετά ρυθμίστηκε και αυτό και κινούμαστε με καλές πληρότητες που αφορούν και το Σεπτέμβριο μήνα» ανέφερε η κ. Τετράδη η οποία ακολούθως μίλησε για τις επιλογές των επισκεπτών μας.
«Αναφορικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών μας, βλέπουμε ότι τείνουν να μην ξοδεύουν πολλά. Ακόμα και στα εστιατόρια, σε καφέ, σε μπαρ, βλέπουμε ότι έχουν την τάση να κάνουν αγορές από τα σούπερ μάρκετ. Ψωνίζουν και μαγειρεύουν στα δωμάτια που μένουν. Τελικά κερδισμένα είναι τα σούπερ μάρκετ.
Η διάρκεια παραμονής είναι μικρότερη για τις διακοπές τους. Μετά από τα δύο χρόνια εγκλεισμού ήθελαν να βγουν έξω και το έκαναν έστω και για λίγο. ΄Ηθελαν να κάνουν διακοπές! Αυτά όλα τα δεδομένα πρέπει να τα δούμε γιατί και οι αυξήσεις που αφορούν τη διαβίωση στην Ευρώπη θα είναι μεγάλες και πρέπει να δούμε πως μετά θα ανταποκριθεί ο τουρίστας για τις διακοπές του. Βέβαια οι διακοπές είναι είδος πρώτης ανάγκης, ακόμα κι αν είναι για λιγότερες ημέρες» σημείωσε η κ. Τετράδη.


Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να κάνουμε μελλοντικά πλάνα η Πρόεδρος των ξενοδόχων δήλωσε: «Ο σχεδιασμός για το μέλλον τώρα δεν είναι εύκολος γιατί αλλάζουν συνέχεια οι συνθήκες που διαμορφώνουν τις καταστάσεις. Ζούμε σε ένα πολύ ρευστό περιβάλλον και ο τουρισμός επηρεάζεται πολύ, αλλά ως προς το είδος του τουρισμού που θα επιλέξει κάποιος. Ο κόσμος θέλει διακοπές στις οποίες θα κάνει πράγματα πιο οργανωμένα, πέρα από το ήλιος και θάλασσα. Εμείς πρέπει να χτίσουμε μία στρατηγική σε ένα τόπο που μπορεί να τα προσφέρει όλα και μάλιστα άπλετα».

Ο Λαγανάς

Για τη βρετανική αγορά η κ. Τετράδη είπε ότι τώρα έχει φύγει η νεολαία αλλά οι βρετανοί φεύγουν τελευταίοι από τη Ζάκυνθο.
«Για το Λαγανά έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις, δεν είναι κακό να υπάρχει διασκέδαση αλλά σωστή διασκέδαση ώστε να μπορούν να δουλέψουν όλοι και όχι ο ένας σε βάρος του άλλου. Νομίζω ότι οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να έρχονται και όλο τον Οκτώβριο» ανέφερε η κ. Τετράδη.
Για τις νέες αγορές η κ. Τετράδη είπε ότι έχουμε επισκέπτες από τα Γαλλία και το Ισραήλ αλλά θα μπορούσαμε να στοχεύσουμε και στην Αμερική με δεδομένη τη συχνή σύνδεση με την Αθήνα.
Τέλος για το οικονομικό μέρος η κ. Τετράδη είπε ότι «ο τουρισμός στηρίζει την οικονομία και αναφερόμαστε στα έσοδα που διαχέονται σε όλη την αγορά κι όχι στα ταμεία των ξενοδόχων. Κάθε ευρώ που μπαίνει πολλαπλασιάζεται επί 3 στην υπόλοιπη αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *