Ζάκυνθος

Πρόεδρος Τοπικού Πόλης: Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει χαθεί το ήθος και η κατάσταση έχει ξεφύγει

Τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτι9κού Συμβουλίου στην οποία και παρευρέθηκε, σχολίασε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης ο οποίος αναφέρθηκε σε έλλειψη μέτρου και ήθους.

Ο κ. Πέττας παρευρέθηκε στη συνεδρίαση η οποία σκοπό είχε την ενημέρωση για πολύ σοβαρά ζητήματα όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά τελικά το Συμβούλιο κατέληξε να διαλυθεί μέσα σε βωμολοχίες και κραυγές.

«Η γενικότερη εικόνα παρακμής και υποκουλτούρας αντικατοπτρίζεται και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της τετραετίας οι μάσκες πέφτουν. Έχει χαθεί το μέτρο, έχει χαθεί το ήθος και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Έχει χαθεί ο σεβασμός απέναντι στο πιο σημαντικό όργανο του τόπου μας που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο καθένας εκλεγμένος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καταλάβει πως εκπροσωπεί θεσμό. Κατεβάζουν τον πήχη και με τον τρόπο τους λένε στους νέους ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς. Όμως οι ενεργές δυνάμεις του τόπου, οι νέοι που πιστεύουν πως υπάρχει κάτι διαφορετικό, βγαίνουν μπροστά για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Οι ενεργοί πολίτες, οι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ένα διαφορετικό δρόμο για τη Ζάκυνθο» είπε ο κ. Πέττας.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης δήλωσε στον –Ε- ότι «το πρόβλημα της καθαριότητας δεν σχετίζεται μόνο με τα μέσα του Δήμου και με τις υποδομές, αλλά και με εμάς τους ίδιους σαν πολίτες, σαν επιχειρηματίες, σαν κατοίκους αυτού του τόπου που κατά τα άλλα τον θαυμάζουμε. Οι υποχρεώσεις μας σαν ενεργοί πολίτες είναι συγκεκριμένες αλλά εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να τον δυσφημίσουμε».

Ζητά ενημέρωση

Με έγγραφο προς το Δήμαρχο το Συμβούλιο Πολης ζητά ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων οδοποιίας, την κοπή των χόρτων  και την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Είναι γεγονός πως έπειτα από τρία χρόνια σχεδόν όλοι οι δρόμοι που είχαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα τα τελευταία τρία χρόνια έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται υπό υλοποίηση. Παραμένει ερωτηματικό γιατί έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια και να μιλάμε για έργα οδοποιίας Ιούλιο και Αύγουστο μήνα. Ζητούμενο παραμένει η ανάπλαση των Καμινίων όπου μαζί με τον κ. Δήμαρχο έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές και έχει δεσμευθεί ενώπιων κατοίκων της περιοχής, ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες.

ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ

Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα,  διαβήματα και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ξερόχορτα παραμένουν ακόμα περιμένοντας καρτερικά ένα τσιγάρο και μια σπίθα για να γίνουν παρανάλωμα του πυρός ιστορικά μνημεία και ολόκληρες γειτονιές. 

Παραθέτουμε επιγραμματικά Εργατικές κατοικίες 1,2 ,Κρυονέρι, Αγία Τριάδα, παρκάκι  στην Δάση(ανύπαρκτος φωτισμός), 1ο νεκροταφείο, νεκροταφείο Αγίας Παρασκευής, περιοχή Κήπων ,περιοχή 1ου Γυμνασίου-Λυκείου . 

Παρακαλούμε για τις άμεσες, έστω και τώρα ενέργειες σας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ-ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ

Πέραν από την επιδιόρθωση του πεζοδρομίου στο 3ο Δημοτικό, ουδεμία άλλη ενέργεια  δεν έχει γίνει για την επιδιόρθωση σε άλλες περιοχές της Πόλης οι οποίες σε πολλές εκ των περιπτώσεων έχουν και έλλειψη φωτισμού και άκοπων δένδρων όπως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, Αγίας Τριάδας, Καμινίων και πέριξ του Ιστορικού κέντρου.

Επίσης στην περιοχή της Αλ . Ρώμα υπάρχουν αρκετές σπασμένες πλάκες όπως και στην πλατεία Δημοκρατίας ,Σολωμού ,Αγίου Μάρκου διαμορφώνοντας μια ντροπιαστική και συνάμα επικίνδυνη διαδρομή.

Δεν σας προσάπτουμε όλα τα κακώς κείμενα των τελευταίων δεκαετιών , αφού η σημερινή κατάσταση είναι και αποτέλεσμα των κακών πολιτικών των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, σας θεωρούμε όμως συνεχιστές αυτών \διότι εσείς αποφασίζετε και έχετε δίπλα σας ένα Τοπικό Συμβούλιο με καθολική αποδοχή, απήχηση, σεβασμό και αποδεδειγμένη καλή προαίρεση κάτι που προηγούμενοι δεν είχαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *