Ζάκυνθος

Πρόεδρος Τοπικού Πόλης: Φέτος θα έχουμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια για την πόλη μας

Την ανάγκη αλλαγών για την πόλη μας επισημαίνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κ. Πέττας ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν και ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονιστικές.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Η βελτίωση θα πρέπει να είναι προς το καλό. Τα βήματα πρέπει να γίνονται προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Οι ανάγκες μεγαλώνουν όσο περνούν τα χρόνια και οι απαιτήσεις για το τουριστικό πακέτο αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων που θέλουν να έχουν μία ποιότητα. 

Τα πράγματα για την καθημερινότητα δυσκολεύουν και αυτό αφορά τη διαμονή μας εδώ. Φέτος θα έχουμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια για την πόλη μας και το λέω τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις επιχειρήσεις» είπε ο κ. Πέττας.

Αναφορικά με τα αιτήματα και τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητάμε πράγματα από τους θεσμικούς παράγοντες γιατί έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν γρήγορα με την υπογραφή τους. Εμείς είμαστε ένα γνωμοδοτικό όργανο και δεν έχουμε το εντέλεσθαι. Όταν στέλνουμε έγγραφο σε μία υπηρεσία, αν θέλει μας παίρνει υπόψη αλλά δεν έχει και υποχρέωση, αν δεν δώσει εντολή ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος της πόλης. Καμία πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου δεν προωθήθηκε στις υπηρεσίες για να υλοποιηθεί. Εγώ έχω μία καλή σχέση με τους υπαλλήλους και προϊσταμένους των τμημάτων και  έχουμε συνεργασία.

Η πόλη δεν έχει Αντιδήμαρχο και ο Δήμαρχος έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της πόλης, έχει το χαρτοφυλάκιο σαν Αντιδήμαρχος Πόλης και όλοι καταλαβαίνουμε πως έχει φορτωμένο πρόγραμμα».

Αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχων ο Πρόεδρος είπε: «Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πλευρά του Δήμου, γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε να περάσουν στην Τροχαία και Αστυνομική Διεύθυνση οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Αφού η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα και να βάζει τα πράγματα σε τάξη και να έχουμε νομιμότητα, ας το αναλάβουν άλλοι.

Από την άλλη πλευρά ορισμένοι  συμπολίτες μας και καταστηματάρχες όταν βρίσκουν την ευκαιρία παρανομούν. Τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν τα προσέχουν και έτσι ο κόσμος δεν μπορεί να περπατήσει. Πρέπει να δούμε κατά πόσο οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες επιβουλεύονται δημόσιο κοινόχρηστο χώρο. Ζητώ από τις υπηρεσίες να ελέγξουν για την νομιμότητα».  

Το αίτημα

Μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Πόλης, ο Πρόεδρος ανέφερε: «Ζητάμε τη δημιουργία μεικτού κλιμακίου που θα αποτελείται από άτομα της Αστυνομίας, της Τροχαίας και των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, με τη γνωμοδότηση του Δημάρχου. Να γίνουν άμεσα έλεγχοι ώστε να υπάρχει κοινόχρηστος χώρος και να εξεταστεί αν και κατά πόσο οι επιχειρήσεις επιβουλεύονται δημόσιο χώρο. Αφού υπάρχει πολιτική βούληση, οι υπηρεσίες δεν έχουν  δικαιολογίες να μην υλοποιούν και να μην εφαρμόσουν την Κανονιστική και τη νομιμότητα».

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης ο κ. Πέττας είπε ότι μας ταλανίζει έντονα τις τελευταίες δεκαετίες. Ζήτησε να μην μπαίνουν τα φορτηγά και τα λεωφορεία μέσα στην πόλη τις ώρες αιχμής και η φορτοεκφόρτωση να γίνεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

«Τα τουριστικά ημερόπλοια από την άλλη πλευρά να πάνε στο λιμενοβραχίονα που θα φτιαχτεί και να μην επιβαρύνουν  το κέντρο. Επίσης να τηρηθεί η παρούσα Κανονιστική η οποία προσδιορίζει ότι ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται τις ώρες 7-10 και 3-5.

Υπάρχει φαρέτρα με όπλα για να χρησιμοποιήσουμε αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση. Μόνο τότε θα λυθούν τα προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *