Ζάκυνθος

Πρόεδρος Τοπικού Πόλης: Έχουμε ζητήσει την υπογειοποίηση των κάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τους όγκους των απορριμμάτων σε πολλά  σημεία του νησιού, κυρίως εκτός της πόλης, αλλά και με την εικόνα των κάδων εντός πόλης.

Για το θέμα των σκουπιδιών ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Πόλης Κωνσταντίνος Πέττας είπε ότι το Τοπικό Συμβούλιο είχε βάλει στο Τεχνικό Πρόγραμμα το έργο της υπογειοποίησης των κάδων η οποία προτεινόταν να γίνει σε κεντρικά σημεία..

Ειδικότερα ο κ. Πέττας ανέφερε: «Την εν λόγω πρόταση την ενέκριναν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η υπηρεσία που συνέταξε τον προϋπολογισμό και υπάρχει κονδύλι 150 χιλιάδες ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. Για το λόγο αυτό στέλνουμε έγγραφο στον υπεύθυνο της καθαριότητας ώστε να μάθουμε αν έχει προχωρήσει η μελέτη  για το έργο και την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Για το άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εικόνα γύρω από τους κάδους στην πόλη ο κ. Πέττας δήλωσε στον –Ε-: «Για τα απορρίμματα στα κεντρικά σημεία και όχι μόνο, αυτό σχετίζεται με ένα γενικότερο πλάνο και πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων από τους οποίους θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών που προέρχονται από τα εμπορικά και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά ξεχωριστά από το υπόλοιπα πρόγραμμα αποκομιδής και να υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια  τα οποία έχουμε ζητήσει. Όμως δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν μηχανήματα και όλα αυτά που γνωρίζουμε».

Τέλος για τους κάδους στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου ο κ. Πέττας είπε ότι «το Τοπικό Συμβούλιο έχει ζητήσει να φύγουν οι κάδοι από εκεί και συμπλήρωσε ότι πρέπει και οι κάτοικοι να μην πετάνε τα σκουπίδια χύμα και με τις σακούλες ανοιχτές. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη γιατί δεν έχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και η εικόνα που υπάρχει στο Θέατρο υποβαθμίσει το χώρο και όλους μας. Τόσα εκατομμύρια έχουν δοθεί για το νέο Θέατρο γιατί να υποβαθμίζεται με αυτή την εικόνα;» κατέληξε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *