Ζάκυνθος

Πρόεδρος Συλ. Μηχανικών: Μέσα σ ένα τρίμηνο θα ετοιμαστούν οι φάκελοι των σχολείων

Σε συνάντηση με τα εκπαιδευτικά θέματα που έγινε πρόσφατα πήρε μέρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου των μηχανικών Γ. Μοθωναίος και εκεί έγινε μνεία στο σοβαρό θέμα με τους ελλιπείς φακέλους των διδακτηρίων που δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα στη χρηματοδότηση.

Οι Διευθυντές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, μαζί με το Δήμο και την Ένωση γονέων συζήτησαν ένα πολύχρονο και άλυτο ζήτημα με το οποίο είχε ασχοληθεί επισταμένα και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, όπως και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Εκείνο στο οποίο κατέληξαν είναι να δοθεί βοήθεια από το Σύλλογο των Μηχανικών για να συμπληρωθούν οι φάκελοι.

Ο κ. Μοθωναίος δήλωσε μετά τη σύσκεψη: «Κάθε σχολείο πρέπει να έχει πλήρη φάκελο κι’ αυτό θα λάβει σάρκα και οστά με τα τοπογραφικά και  τα αρχιτεκτονικά σχέδια ώστε να μπορέσει να υπάρξει ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Μπορούν να γίνουν θερμομονώσεις, να μεριμνήσουμε για τη στατική επάρκεια και γενικά να δούμε σε ποιό πρόγραμμα μπορεί να γίνει ένταξη».

Για τις περαιτέρω διαδικασίες ο Πρόεδρος των Μηχανικών δήλωσε: «Υπάρχει αγαστή συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων,  καθώς και με τις Τεχνικέ υπηρεσίες του Δήμου που έχουν τους φακέλους. Θα δούμε λοιπόν ποιά σχολεία έχουν ελλείψεις και θα συμπληρώσουμε τα στοιχεία, ώστε κάθε σχολείο να διαθέτει έναν ολοκληρωμένο φάκελο. Δεν πρέπει να χάνουμε τα χρήματα που έρχονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ο κ. Γ. Μοθωναίος είπε: «Νομίζω πως μέσα σε ένα τρίμηνο αυτά θα δρομολογηθούν.  Ζήτησα από την αρμόδια υπηρεσία να βρει τους φακέλους. Εγώ σαν Πρόεδρος των Μηχανικών δεσμεύτηκα  για παροχή βοήθειας και ζήτησα από τους Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/Βάθμιας να δώσουν τα ονόματα των παιδιών που οι γονείς τους είναι μηχανικοί για να βοηθήσουμε χωρίς μεγάλα κόστη. Μακάρι να είναι και μηδενικά τα κόστη  από την πλευρά των μηχανικών που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Η θέλησή μου είναι να μην υπάρξει κόστος για τη συλλογή των στοιχείων. Αν οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) μας ζητήσουν αύριο το πρωί το φάκελο για να κάνουν τη μελέτη, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ο κ. Μοθωναίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός σεισμού που, αφού γίνει, θα πρέπει οι μηχανικοί να πάνε να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το κάθε σχολικό κτίριο.

«Νομίζω ότι τώρα μπήκε το νερό στ’ αυλάκι και υπάρχει καλή συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους.  Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας ήδη ζήτησε τη λίστα με τα ονόματα των μηχανικών που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Ζακύνθου. Ακολούθως είναι ευθύνη των πολιτικών εκπροσώπων όταν ανοίγουν τα προγράμματα να καταθέτουμε προτάσεις» είπε ο κ. Γιώργος Μοθωναίος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *