Ζάκυνθος

Πρόεδρος Πλάνου: Τέτοια εποχή δεν επιτρέπεται να λέμε πως δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τις τουριστικές περιοχές αλλά και ειδικότερα το Τσιλιβή σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσης Γιακουμέλος.ο οποίος είπε ότι τέτοια εποχή τα προβλήματα έπρεπε να είχαν λυθεί.

«Αν και είμαι ακούραστος, φέτος έχω φτάσει στα όριά μου με τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία έπρεπε να είχαν λυθεί» είπε αρχικά ο Πρόεδρος.

Για την αυξημένη κίνηση σε επίπεδο τουρισμού που έχει το Τσιλιβή ο Πρόεδρος είπε πως «είναι αποτέλεσμα  της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από το Τοπικό Συμβούλιο και από την αγάπη του κόσμου και των επιχειρηματιών. Καταφέραμε να είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Όμως τέτοια εποχή δεν επιτρέπεται να μιλάμε για σκουπίδια και για ανακύκλωση γιατί αυτό μας προσβάλλει μια και βρίσκονται στους δρόμους και δεν προλαβαίνουμε να τα μαζέψουμε. Είναι αδιανόητο να το βλέπουμε και να το συζητάμε και η προσβολή αφορά τη Ζάκυνθο και τους ανθρώπους της».

Για τις συζητήσεις με το Δήμαρχο ο κ. Γιακουμέλος είπε ότι «οι Κοινοτάρχες τον έχουν συναντήσει όπως και τον προϊστάμενο της καθαριότητας, τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, όμως υπάρχει πρόβλημα και κάποια απορριμματοφόρα δεν λειτουργούν.

Όμως αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από το χειμώνα κι όχι να τα συζητάμε τώρα. Τώρα δεν είναι η χρονιά του  Covid και χρειάζεται οργάνωση».

Η αποχέτευση

Αναφερόμενος στο γνωστό πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο του Πλάνου, ο κ. Γιακουμέλος είπε ότι το ελέγχουν και κάνουν πολύ καλή δουλειά, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες.

«Τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν δεξαμενές και κρατάνε τα λύματα 3 και 4 ώρες για να μην φορτώνεται το δίκτυο. Μέχρι τώρα λειτουργεί σωστά και τα οχήματα δεν περιμένουν ώρες στο κεντρικό αντλιοστάσιο και για να μην γίνεται υπερχείλιση.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις οσμές που όμως δεν λύθηκε όλο το χειμώνα. Ο Δήμαρχος τώρα κατάλαβε πως το Τσιλιβή δεν είναι χωριό αλλά πόλη με 20 χιλιάδες άτομα κι αυτά δεν μπορούν να γίνουν τελευταία στιγμή. Έχει έλθει πολλές φορές εδώ ο κ. Αρετάκης και έφερε ειδικούς από την Αθήνα για να επιλυθεί το πρόβλημα, είμαστε λοιπόν σε αναμονή».

Συγκρίνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία με το δημόσιο και τις ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει το νησί, ο κ. Γιακουμέλος είπε: «Το καλοκαίρι του 2022 δεν επιτρέπεται να λέμε πως σε τουριστικά μέρη δεν έχει αποχέτευση! Φτιάχνουμε 5άστερα ξενοδοχεία και μετά ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα με την καθαριότητα και την αποχέτευση. Δηλαδή ξεκινάμε ανάποδα. Αυτά δεν γίνονται!

Θέλω να πω ότι ευθύνη έχουν όλοι και όχι μόνο η σημερινή δημοτική αρχή. Αναρωτιέμαι γιατί δεν αγαπάμε τον τόπο μας και το όμορφο νησί μας..»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *