Ζάκυνθος

Πρόεδρος Μουσείο Σολωμού Ελ. Πυλαρινού: Αναμένουμε την αναγνώριση του Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού

Για την πορεία του Μουσείου Σολωμού μίλησε στον –Ε- η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελένη Πυλαρινού, αλλά και για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει με πρωταρχική την αναγνώρισή του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα και μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε την απόφαση, θέλουμε να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης του Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία αλλά είναι πολύ σημαντικό να είμαστε υπό τη σκέπη του ΥΠ. ΠΟ. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και έχουμε στείλει όλα τα έγγραφα που χρειάστηκαν. Τώρα περιμένουμε τη θετική απάντηση και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, όπου υπάρχει επίσης αρκετή δουλειά για να μπούμε σε ένα δρόμο που θα μας οδηγήσει στα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας μας» ανέφερε η κ. Πυλαρινού για τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα.

Αναφορικά με τον τομέα της συνεργασίας όλων η κ. Πυλαρινού είπε: «Χρειάζεται δουλειά από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους και χρειάζεται σύμπνοια και καλή διάθεση για να φτάσουμε το Μουσείο Σολωμού  πολύ ψηλά, δηλαδή εκεί που του αρμόζει. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει γνωστό και στο εξωτερικό και η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο τα όμορφα τοπία γιατί έχει και ιστορία».

Για την έγκριση πίστωση προς το Μουσείο τις τελευταίες ημέρες η κ. Πυλαρινού σημείωσε: «Πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού 20 χιλιάδες ευρώ  για  εκδήλωση που αφορά τον εθνικό ποιητή και στην ουσία είναι επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή την έκδοση βιβλίου. Το υπουργείο δίνει χρήματα μόνο για εκδηλώσεις και κατά την άποψή μου αυτό είναι σωστό. Επίσης έχω αντιληφθεί ότι το υπουργείο παρακολουθεί τη δραστηριότητά μας και γι’ αυτό δόθηκε η παραπάνω πίστωση, όπως και άλλες 30 χιλιάδες ευρώ, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.  Το Μουσείο δραστηριοποιείται και προσφέρει στην τοπική κοινωνία, γι’ αυτό στηρίζεται από το ΥΠ.ΠΟ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *