Ζάκυνθος

Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ζακύνθου: Ο φετινός Μάιος είχε μείωση 50% συγκριτικά με το 2019

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το ΚΤΕΛ το οποίο ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης για το μήνα που έφυγε και για τον οποίο είχαν επενδυθεί πολλές ελπίδες στον τουρισμό στο νησί μας.

Ο Μάιος του 2022 παρουσίασε μείωση της τάξης του 50% στην κίνηση, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις ξεκίνησαν καλά και συνεχίστηκαν κατ’ ανάλογο τρόπο χωρίς τεράστιες διακυμάνσεις προς τα κάτω.

«Ο Μάιος δεν πήγε όπως περιμέναμε»  είπε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Διονύσης Κακολύρης, και συμπλήρωσε πως «υπήρχαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Υπάρχει μία ροή από τις τουριστικές περιοχές προς την πόλη και αντίστροφα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο».

Το μόνιμο σημείο προβληματισμού και αναφοράς σχετίζεται με την συνεχή άνοδο των τιμών στα καύσιμα, θέμα που απασχολεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κυρίως όμως τις μεταφορές που χρειάζονται οπωσδήποτε καύσιμα  για να κάνουν δρομολόγια.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο φετινός Μάιος έχει μείωση 50% συγκριτικά με το Μάιο του 2019. Παρότι φέτος ο τουρισμός ξεκίνησε νωρίς και με μεγάλες προσδοκίες. Εμείς έχουμε τον ίδιο αριθμό δρομολογίων που είχαμε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2019. Όμως  έχουμε τους μισούς επισκέπτες και από την άλλη η τιμή των καυσίμων έχει διπλασιαστεί. Όμως στηρίζουμε αυτό που κάνουμε γιατί έτσι πρέπει».

Ερωτηθείς για τις περιοχές με τη μεγαλύτερη κίνηση ο κ. Κακολύρης είπε: «Προς το παρόν η μόνη περιοχή που έχει κάποια κίνηση είναι το Τσιλιβή. Οι άλλες τουριστικές περιοχές δεν έχουν ακόμα μεγάλη ζήτηση».

Για τα υπεραστικά δρομολόγια που γίνονται προς Πάτρα και Αθήνα, ο κ. Κακολύρης είπε ότι είναι 3 καθημερινά. «Σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν 30 με 35 άτομα, αριθμός που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Εμείς βλέπουμε περισσότερο κόσμο μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Τώρα υπάρχει ζήτηση γιατί έχουμε μπροστά μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αν χρειαστεί θα μπουν και επιπλέον δρομολόγια».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε να ασχοληθούν οι τοπικές αρχές με τα προβλήματα της καθημερινότητας, να καθαρίσουν και κόψουν τα κλαδιά από το οδικό δίκτυο. «Νομίζω ότι τα έργα στην πόλη δεν έπρεπε να γίνονται αυτή την εποχή. Ακόμα υπάρχουν κλαδιά που εκτείνονται στους δρόμους» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *