Ζάκυνθος

Πρόεδρος ΚΤΕΛ: Πλησιάσαμε την κίνηση που είχε το καλοκαίρι του 2019

Για την κίνηση του φετινού καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Διονύσης Κακολύρης που σημείωσε ότι είμαστε λίγο χαμηλότερα από το 2019.

Για τα οικονομικά όλων των επιχειρήσεων ο κ. Κακολύρης είπε: «Μεγάλη σημασία έχει αν θα υπάρξουν κέρδη τη φετινή χρονιά παρά το γεγονός ότι οι τουρίστες που μας επισκέφθηκαν ήταν πολλοί. Εγώ θεωρώ ότι καμία επιχείρηση δεν έχει κέρδος, υπάρχει μείωση στις ζημιές. Το καλοκαίρι πήγε πολύ καλά και πλησιάσαμε την κίνηση που είχε το καλοκαίρι του 2019 κι εμείς καταφέραμε να μειώσουμε τις ζημιές».

Για τα δρομολόγια ο κ. Κακολύρης είπε πως όπου χρειάστηκε μπήκαν έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, ενώ τα καθημερινά δρομολόγια ήταν τον Αύγουστο μήνα στο 95% των δρομολογίων του 2019.

Για την πληρότητα στα τοπικά δρομολόγια ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ είπε ότι σε κάποια πρωινά δρομολόγια ήταν πολύ μεγάλη και τις άλλες ώρες ήταν μέτρια.  «Πρέπει να πούμε ότι στα χρόνια της πανδημίας ο κόσμος βρήκε εναλλακτικές λύσεις και μία από αυτές ήταν η ενοικίαση αυτοκινήτων η οποία είχε πολύ μεγάλη ζήτηση. Επίσης στα υπεραστικά δρομολόγια υπήρχε ένας προβληματισμός των επιβατών και ίσως ήταν λάθος που δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση της μάσκας» συμπλήρωσε ο κ. Κακολύρης.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ έθεσε το ερώτημα της εξυπηρέτησης του κόσμου και είπε ότι τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να είναι τακτικά στην ώρα τους αφού δεν υπήρχε νομιμότητα. Για παράδειγμα στην παραλία στο τέλος του κεντρικού δρόμου Λαγανά μπορεί το λεωφορείο να περίμενε μισή ώρα μέχρι να απελευθερωθεί ο δρόμος για να στρίψει και να γυρίσει. Το ίδιο γινόταν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, όπως στην πλατεία Σολωμού και στην έξοδο της παραλιακής την ώρα που φθάνει το πλοίο της γραμμής.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ αναφέρθηκε στο γνωστό και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της κοπής των κλαδιών των δέντρων που εκτείνονται στους δρόμους και είναι αιτία πρόκλησης ατυχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *