Ζάκυνθος

Πρόεδρος ΕΝΙΖ Ν. Ποταμίτης: Στο Νοσοκομείο εκπέμπουμε σήμα κινδύνου για το φετινό καλοκαίρι

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου τα οποία πολλαπλασιάστηκαν φέτος με την έναρξη της τουριστικής περιόδου περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, ο οποίος δήλωσε στον –Ε- ότι ο αριθμός των γιατρών είναι κατά πολύ μειωμένος για να καλυφθούν οι συνεχείς και καθημερινές ανάγκες με τα τροχαία.

«Η ανάγκη του κόσμου να επιβιώσει  είναι πολύ μεγάλη αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων!  Στο Νοσοκομείο εκπέμπουμε σήμα κινδύνου ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε έτσι το καλοκαίρι. Διαπιστώνουμε αυξημένη κινητικότητα κι αν έλθουν αυτοί που αναμένουμε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο στο Νοσοκομείο μας, κατά κύριο λόγο από τις «γουρούνες». Αυτό το γνωρίζουν όλοι, είναι ένα άτσαλο όχημα, το γνωρίζουν και στην Αστυνομία αλλά με ποια έγκριση και με ποια νομοθεσία κυκλοφορεί στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους…» είπε ο κ. Ποταμίτης.

Για τις ανάγκες που υπάρχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης  Νοσοκομειακών Γιατρών είπε: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αιματηρό, είμαστε πολύ λίγοι γιατροί στο Νοσοκομείο και δεν έχουμε ειδικευόμενους.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου έπρεπε να έχει 89 γιατρούς και τώρα έχει 38. Είναι 35 και 3 ειδικευόμενοι. 

Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει γιατί έχουμε και 15 εφημερίες. Είμαστε ατελείωτες ώρες μέσα στο Νοσοκομείο και δεν μπορούμε να πάρουμε τις άδειές μας».

Αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα και ζητήθηκε να καλυφθούν με οποιονδήποτε τρόπο οι 30 θέσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *