Ζάκυνθος

Προχώρησε σε διακοπές ρεύματος η Volterra – 5 γεωτρήσεις “off”

Της Μαριλένας Παπαδάτου 

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, συνεργεία εργολάβων της ΔΕΔΔΗΕ έκοψαν το ρεύμα σε 5 μεγάλες γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ που βρίσκονται σε Κερί και Λιθακιά, ακολουθώντας την εντολή της εταιρείας ηλεκτροδότησης Voterra που υλοποίησε τελικά τις «απειλές» της και προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος λόγω χρεών που έχουν συσσωρευτεί  από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Από χθες το μεσημέρι οι 5 γεωτρήσεις σε Κερί και Λιθακιά βρίσκονται εκτός λειτουργίας και τα πρώτα προβλήματα υδροδότησης στην Πόλη αλλά και τα ορεινά αναμένεται να γίνουν ορατά από σήμερα: Η εξέλιξη αυτή όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στους κατοίκους του νησιού, ειδικότερα σε αυτούς που με επιμέλεια και συνέπεια πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν έχουν οφειλές.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως παρά τις σχετικές αποφάσεις που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, μέχρι και χθες το μεσημέρι – ημέρα κατά την οποία αναμενόταν η έναρξη των διακοπών ρεύματος από την Volterra- δεν είχε γίνει καμία νομική ενέργεια κατά του ιδιώτη παρόχου προκειμένου να μην προχωρήσει στο πρόγραμμα διακοπών στα αντλιοστάσια.

Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα , ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζαρκάδης που είχε μια σειρά από επαφές για το συγκεκριμένο θέμα., ενημέρωσε το Σώμα για την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα νομικές ενέργειες όπως ασφαλιστικά μέτρα για να αποτραπούν οι διακοπές ρεύματος και αυτή μάλιστα ήταν η κατεύθυνση που δόθηκε από τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη,.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης, αν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση, θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες από την Volterra μέχρι να διακοπούν συνολικά 48 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Ν. Αρετάκης ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης που υπέβαλε προς το Υπουργείο Οικονομικών, ύψους 1.000.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί η Volterra.

3 σχόλια

  1. Ενα θετικό της Δημοτικής αρχής ειναι οτι μπορούμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρονικά.
    Ούτε αυτό κάνουν πολλοί.
    Εμείς λοιπόν που πληρώνουμε μέχρι λεπτού τον λογαριασμό θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα εναντίον αυτών που δεν πληρώνουν τις εταιρείες για την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων!

  2. άμεσα να βεβαιωθούν στο TAXIS οι οφειλές! Φτάνει πια κοροϊδία από όλους. Και θέλουμε και τουρισμό..με τι; χωρίς νερό και χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών;
    Μόνο να εισπράττουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά να μην πληρώνουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *