Ζάκυνθος

«Πράσινα σημεία» στις αναπλάσεις ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης

Μία σημαντική παρέμβαση έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης και αφορά την δημιουργία ή την διατήρηση «πράσινων σημείων» στην πόλη της Ζακύνθου. Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη έργα αναπλάσεων, πρέπει να υπάρξει πρόνοια και προγραμματισμός για να έχουμε χώρους πρασίνου και να μην καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε σημεία της πόλης που υπήρχαν δέντρα δίπλα στα θεμέλια των σπιτιών, αυτά τα έκοψαν και άφησαν «καμένη γη». 

Στην παρέμβαση που έγινε για το ζήτημα αυτό από το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, ο Πρόεδρος Κ. Πέττας αναφέρει:

Όσο και αν υλοποιούνται οι πολυπόθητες αναπλάσεις (έπειτα από τόση πάλη  για τα αυτονόητα), τόσο μας δημιουργούνται τα ερωτήματα για τον τρόπο που η δημοτική Αρχή αλλά και οι Τεχνικές Υπηρεσίες τα αντιμετωπίζουν.

Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για αναπλάσεις και να μην έχουν προβλεφτεί πράσινα σημεία και προστασία του ήδη υπάρχοντος πρασίνου. Ειδικά σε μια περίοδο όπου το πράσινο θεωρείται προαπαιτούμενο σε κάθε μορφή Ανάπλασης Αστικού τοπίου και Ιστού.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση υλοποίηση μελέτης για πράσινα σημεία, τόσο στα έργα που υλοποιούνται στις Λαϊκές Κατοικίες ,στην Ταβουλάρη αλλά και στο Open MALL, καθώς και ενέργειες προστασίας και καλλωπισμού  των υπαρχόντων δέντρων και φυτών.

Επίσης, κατά την υλοποίηση των έργων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται (π.χ κυβόλιθοι) ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και στα κόστη της αρχικής μελέτης ή τελικά αυτά που χρησιμοποιούνται είναι κατώτερης ποιότητας χωρίς να μεταβάλλεται το κόστος, προς διευκόλυνση των εργολάβων;

Και στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται κακοτεχνίες ή ελαττωματικά υλικά ή διαφοροποιήσεις, αναρωτιόμαστε, υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός από το Δήμο ή ο εργολάβος υλοποιεί το έργο όπως τον βολεύει ;

Τέλος, εάν οι αρχικές μελέτες ήταν προβληματικές, γιατί δεν έχει γίνει κάποια βελτίωση από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή,  κάτι το οποίο προεκλογικά η Δημοτική Αρχή είχε  σαν σημαία της, δηλαδή ότι ¨εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα¨.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *