Ζάκυνθος

Πλήρης επάρκεια στην τοπική αγορά για το πασχαλινό τραπέζι

Την εικόνα της τοπικής αγοράς με τις τιμές και τα είδη των αγαθών προσεγγίζουμε λίγες ημέρες πριν το πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές  των τροφίμων έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον  οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα καταστήματα τροφίμων έχουν πλήρη επάρκεια αγαθών αλλά ζητούμενο είναι μέχρι πού θα φτάσουν οι αγορές μας, λόγω των αυξήσεων.

Ο επιχειρηματίες – καταστηματάρχες της Ζακύνθου που μίλησαν στον –Ε- επεσήμαναν ότι συγκρατούν τις τιμές, κάνοντας προσπάθεια και επιθυμία τους είναι να μην λείψει τίποτα από κανένα ζακυνθινό σπίτι.

 Η τιμή σε αρνί και κατσίκι είναι περίπου 13 με 14 ευρώ το κιλό, ανέφερε η υπεύθυνη κρεοπωλείου ενώ σημείωσε ότι η τιμή αυτή δεν έχει διαφορά σε σχέση με πέρυσι και ενδεχόμενη αύξηση είναι πολύ μικρή, ενώ το κρέας που προσφέρεται είναι ντόπιο.

Αφθονία σε είδη αρτοζαχαροπλαστικής μας μετέφεραν οι υπεύθυνοι από το αρτοποιείου στην οδό Μ. Καψάσκη, επισημαίνοντας ότι για τα τσουρέκια και τα κουλουράκια η Πάσχα, η τιμή είναι λίγο μεγαλύτερη από πέρυσι.

Τα καταστήματα τροφίμων θα δουλέψουν τις τελευταίες ημέρες της Μ. Εβδομάδας ώστε οι συμπολίτες μας να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι.

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα και οι καταναλωτές μετρούν τις αγορές που θα κάνουν για να μην βρεθούν εκτός του σχεδιασμού των οικογενειακών αναγκών.

Η πιο μεγάλη αύξηση αφορά τα οπωρολαχανικά, ορισμένες κατηγορίες εκ των οποίων έχουν αυξηθεί κατά 100%..

Στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης η κίνηση είναι εμφανώς μειωμένη συγκριτικά με άλλες χρονιές (προ κορονοïού) καθώς η προτεραιότητα είναι στα τρόφιμα και τις άλλες ανάγκες κάθε οικογένειας.

Αναφορικά με την πανελλαδική εικόνα: ακριβότερα έως και 77% είναι φέτος βασικά τρόφιμα που απαρτίζουν το τραπέζι του Πάσχα, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας τιμών προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων που διενήργησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *