Ζάκυνθος

Πέτρος Βισβάρδης: Το Μάιο ξεκινούν τα δικαστήρια για τα “κόκκινα δάνεια” του ΕΑΣΖ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει ο Συνεταιρισμός την προσεχή Κυριακή με θέμα τα οικονομικά και με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα «κόκκινα δάνεια» του ΕΑΣΖ, το ύψος των οποίων είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβάρδης το θέμα που απασχολεί την Οργάνωση είναι η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και από την κυβέρνηση αναμένουν νομοθετική ρύθμιση σε αυτόν τον τομέα για να μπει μία τάξη με τα εν λόγω δάνεια.

«Αυτά τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και δεν βλέπουμε να βγαίνουμε από τη στενωπό που μπήκαμε.  Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Ο χώρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει ξεκινήσει μία προσέγγιση στο Υπουργείο και στην Τράπεζα της Ελλάδας και μακάρι να προκύψει κάτι καλό.

Το ευχόμαστε αλλά δεν το έχουμε δει ακόμα» είπε ο κ. Βισβάρδης και για την απόφαση που έλαβε ο ΕΑΣ Ζακύνθου να αντιμετωπίσει μέσω της δικαιοσύνης το ζήτημα, σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο και γι’ αυτό πήγαμε στα δικαστήρια.  Είπαμε να μην πέσουμε αμαχητί και να μην μας πάρουν την περιουσία για μία οφειλή του 2012 που αρχικά ήταν 2,9 εκ. ευρώ.  Για τον προσδιορισμό της οφειλής τα δικαστήρια που μας αφορούν αρχίζουν το Μάιο μήνα.  Είναι δύο δικαστήρια γιατί έχουν βγει δύο διαταγές πληρωμής.

Θα αργήσουμε γιατί θα ακολουθήσουν Εφετεία κλπ. αλλά από το πρώτο δικαστήριο θα καταλάβουμε τι συμβαίνει και θα φανεί που πηγαίνει από την αρχή».

Τα μεγάλα επιτόκια που έβαλε η τράπεζα  στον ΕΑΣΖ έφτασαν το χρέος σε δυσθεώρητο ύψος και ο Διευθυντής είπε: «Αυτά μας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα γιατί ο παραγωγός δεν πληρώνεται κανονικά για τα προϊόντα που παραδίδει και δεν πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι κλπ».

Ένα ακόμα θέμα που χρειάζεται επίσπευση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η προώθηση της διαδικασίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών.«Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις νέες επιδοτήσεις γιατί  πρέπει να αρχίσει η διαδικασία και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να στείλει την προκήρυξη. Φοβόμαστε ότι πάλι θα καθυστερήσουμε γιατί συμπιέζεται ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί να κάνουν τις αιτήσεις» κατέληξε ο κ. Βισβάρδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *