Ζάκυνθος

Περισσότερες από 200 χιλιάδες αφίξεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου τον Αύγουστο

Η θετική πορεία των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου συνεχίζεται σε όλη  διάρκεια αυτής της σεζόν, από την έναρξή της που έδωσε και τα πρώτα δείγματα, μέχρι τους πιο θερμούς μήνες του καλοκαιριού, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ermisnews αναφέρουν ότι και ο Αύγουστος φέτος θα κλείσει με αριθμό-ρεκόρ, ξεπερνώντας το 2019, έστω και οριακά. Μέχρι και χθες (Κυριακή 2808) οι αφίξεις του Αυγούστου είχαν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες , ενώ μένουν δύο ημέρες ακόμα για να έχουμε το συνολικό νούμερο του μήνα που συνήθως φέρνει τον περισσότερο κόσμο στο νησί, από όλες τις πύλες εισόδου.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα φτάσουμε σίγουρα τις 210 χιλιάδες  τουρίστες για το μήνα Αύγουστο και ίσως τις ξεπεράσουμε. Η σύγκριση θα γίνει μόλις ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία και χρόνος αναφοράς είναι το έτος 2019 που θεωρείται η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού. Ο Αύγουστος του 2019 είχε κλείσει για το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου με 204 χιλιάδες τουρίστες.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο πλησίασε το 100% και αν κάποιος δεν είχε κάνει κράτηση, δεν μπορούσε να βρει δωμάτια για τις διακοπές του.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στον εσωτερικό τουρισμό που όμως δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μία από τις αιτίες είναι η περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη των διακοπών για τους Έλληνες οι οποίοι με τα εισοδήματά τους κάθε μήνα καλούνται να πληρώσουν πολλά, ανάμεσά τους οι αυξημένοι φόροι και οι αυξημένες δαπάνες για το οικογενειακό τραπέζι και την καθημερινότητα.

Ένας  ακόμα τομέας που ενδιαφέρει είναι η οικονομική δυνατότητα των τουριστών που μας επιλέγουν και η δυνατότητα αύξησης των δαπανών κατά την εδώ παραμονή τους. Κοινή άποψη των επιχειρηματιών είναι ότι  οι αλλοδαποί τουρίστες έχουν κι αυτοί οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, τα οποία δεν τους επιτρέπουν να κάνουν  μεγαλύτερα έξοδα και πιο πλουσιοπάροχες διακοπές.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τη Ζάκυνθο, καλά θα πάει και ο μήνας Σεπτέμβριος  σύμφωνα με τις κρατήσεις που υπάρχουν, αλλά και ο Οκτώβριος. Στα θετικά καταγράφεται ότι έστω και με κομμένη την ανάσα από την αγωνία, οι υποδομές του νησιού κρατήθηκαν και φέτος και ανταποκρίθηκαν στη ζήτηση.

Η πανελλαδική εικόνα είναι πως η χώρα μας φέτος θα καταγράψει μία χρονιά – ρεκόρ στις αφίξεις και σε αυτό συνέβαλε μεταξύ άλλων η φήμη μας ότι είμαστε ασφαλής προορισμός. Για αύξηση των εσόδων, συγκριτικά με το 2019, είχε μιλήσει πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και δεν μένει παρά να φύγει και ο Αύγουστος για να έχουμε όλα τα επίσημα στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *