Ζάκυνθος

Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε η συνεδρίαση της ΔΕΥΑΖ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ ελήφθη απόφαση για να δοθεί η λειτουργία του βιολογικού σε ιδιωτική εταιρεία για ένα 6μηνο, ώστε ειδικευμένοι επιστήμονες (μηχανολόγοι, χημικοί μηχανικοί κλπ.) να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την Τετάρτη αλλά υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση και διεκόπη. Έτσι συνεχίστηκε χθες 21-7 και ολοκληρώθηκε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας (20-7) η αντιπαράθεση προκλήθηκε μετά το αίτημα της Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων να θέσει δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και την απάντηση του Αντιπροέδρου να θέσει σε ψηφοφορία το ζήτημα. Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα και για να αποφευχθούν τα χειρότερα η συνεδρίαση διεκόπη.

Για το συμβάν εξέδωσαν ανακοινώσεις ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Σταύρος Κακολύρης, η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση του Στ. Κακολύρη

Για άλλη  μια φορά ο σταθμός stigma με τον εκπρόσωπό του Σ.Λιβέρη και  το φερέφωνό του ( site Atsarantos), διαστρεβλώνει   πλήρως την αλήθεια,  χωρίς να διστάζει να επινοήσει γεγονότα προκειμένου να εξυπηρετήσει αντιπολιτευτικές και προσωπικές  σκοπιμότητες (κινηματογράφος  Φώσκολος).

     Η ΑΛΗΘΕΙΑ   σχετικά με το περιστατικό του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ στις 20/7 είναι ότι μετά από χειρονομία της Προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ ( Καπνίση Αναστασία )με την οποία μου υποδείκνυε να «το βουλώσω», επειδή ζήτησα τα θέματα εκτός ημερησίας που πρότεινε να έρθουν προς ψήφιση στο σώμα, σηκώθηκα και ζήτησα τον λόγο από την ίδια χωρίς φυσικά να προβώ σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Αυτό αποδεικνύεται από το βίντεο αλλά και από τους παριστάμενους στο συμβάν.

Δυστυχώς δεν δημοσιοποιήθηκε  όλο το παράνομο  βίντεο  και χωρίς να δημοσιευτεί η χειρονομία της Προέδρου καθώς και η λεκτική επίθεση  προς το πρόσωπό μου «εγώ σαν και σένα έχω φάει πολλούς». Διευκρινίζω ότι δεν είχε ζητηθεί  άδεια μαγνητοσκόπησης και αυτή  έγινε χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό(μόνο με προσωπικό κινητό). 

Ο λόγος που σηκώθηκα ήταν για να ζητήσω διευκρινίσεις από την Πρόεδρο για τη χειρονομία ,που με προσέβαλλε προσωπικά , επ’ ουδενί δεν οδήγησε σε εκδήλωση επιθετικότητας  εκ μέρους μου. Το ήθος  μου είναι γνωστό και παραμένω  ευγενής ακόμη και όταν προκληθώ  ή κάποιοι τορπιλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.

Ο κ.Αρμένης εξέδωσε δελτίο τύπου επινοώντας γεγονότα όπως τραμπουκισμός, χωρίς όμως να είναι παρών, αγνοώντας και διαψεύδοντας τους παριστάμενους του Δ.Σ. οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο γεγονός.

Να υπενθυμίσω τους δικούς του χαρακτηρισμούς και των συνεργατών του(Καμπίτση Θεόδωρου-έχει κατατεθεί μήνυση για εξύβριση ) προς το πρόσωπό μου στα Δημοτικά Συμβούλια τους οποίους ποτέ δεν κατήγγειλε . Επίσης αγνόησε  επιδεικτικά για ακόμη μια φορά την απαράδεκτη  συμπεριφορά της Προέδρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης .

Σχετικά με την ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου θεωρώ ότι θα πρέπει να διερευνούν  τα πραγματικά γεγονότα προτού προβούν σε δηλώσεις.

Οι διαφορετικές γνώμες πάντα θα υπάρχουν και ο διάλογος είναι η μόνη λύση. Τα όσα γράφονται είναι εκ του πονηρού και έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν  μια τεταμένη κατάσταση στον Δήμο.

Καλό είναι λοιπόν αυτοί που ασχολούνται με την ενημέρωση της κοινής γνώμης να παρουσιάζουν αμερόληπτα , τεκμηριωμένα  και χωρίς προσωπικό όφελος την ΑΛΗΘΕΙΑ χωρίς να προβάλλουν αυτά που οι ίδιοι θέλουν.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ

Σταύρος Κακολύρης

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ , κας Καπνίση Αναστασίας  από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΖ και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Είναι κατακριτέα  η κίνηση του κ. Κακολύρη να φύγει από το έδρανο του και καταφερθεί επιθετικά εναντίον μιας γυναίκας συνδικαλίστριας και καταγγέλλουμε το γεγονός στα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού καθώς επίσης  δηλώνουμε  την ολόπλευρη στήριξη μας στη Πρόεδρο του Σωματείου.

Τα περιστατικά βίας σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές είναι απαράδεκτα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν με τα σωματεία και το Εργατ/κό Κέντρο στο πλευρό τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Η ανακοίνωση του Γ. Αρμένη

 Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ  ο κ. ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ξεπέρασε κάθε όριο αντιδημοκρατικής , αυταρχικής και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.

Με θρασύτατη και βίαια εκφορά λόγου και απειλή για χειροδικία επιτέθηκε στην εκπρόσωπο και πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ.

Η αποτυχία αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και η κατακραυγή των Ζακυνθινών για την ανικανότητα  και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής μετατρέπεται σε θράσος, αλαζονεία και έπαρση.

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό την τραμπούκικη ενέργεια απέναντι σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, γυναίκας και συνδικαλίστριας.

Η αφωνία του Δημάρχου , ο οποίος ήταν παρών σε αυτά τα τραγικά γεγονότα χαρακτηρίζουν δυστυχώς την ηθική και πολιτική του στάση με ουσιαστική αποδοχή αυτής της άθλιας συμπεριφοράς.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντα του, να καταδικάσει την άθλια συμπεριφορά του συνεργάτη του και να τον απαλλάξει των διπλών καθηκόντων του με τις αντίστοιχες απολαβές του.

ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *