Ζάκυνθος

Παρεμβάσεις του Δήμου στα σχολεία

Σειρά παρεμβάσεων για τα σχολεία της Ζακύνθου έχουν ξεκινήσει από τα Δήμο με στόχο να διορθωθούν προβλήματα και να γίνουν επισκευές στη διάρκεια του καλοκαιριού, εποχή που οι μαθητές απουσιάζουν από τις τάξεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιδήμαρχο Νικήτα Σπίνο, εργασίες γίνονται στο 2ο Δημοτικό, στο 5ο Δημοτικό και θα ακολουθήσουν εκτεταμένες παρεμβάσεις μέσα από τις εργολαβίες.

Συγκεκριμένα,  στο 5ο Δημοτικό μεταφέρθηκαν τουαλέτες από το Δημοτικό σχολείο του Κάμπου για να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν και πλέον το εν λόγω σχολείο – που είναι στις Εργατικές κατοικίες – διαθέτει 8 επιπλέον τουαλέτες για τις ανάγκες των 140 μαθητών συν τις 2 που διέθετε.

«Βάψαμε το σχολείο με τη συνδρομή των γονέων και εξετάστηκαν τα ηλεκτρολογικά για να λειτουργούν σωστά. Φτιάχτηκαν ράμπες ΑμεΑ και γενικά εξετάζουμε όλες τις ανάγκες» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Για τις παρεμβάσεις στο 2ο Δημοτικό ο κ. Σπίνος είπε: «Χθες έγινε επίσκεψη μαζί με μηχανικούς του Δήμου στο 2ο Δημοτικό της πόλης το οποίο φιλοξενεί και τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου και  τοποθετήθηκε 120 τ.μ. πράσινος τάπητας στο προαύλιο, ένας τάπητας  που είναι ειδικός για σχολεία. Αργότερα θα καλυφθεί με το ίδιο υλικό και το άλλο προαύλιο του σχολείου.

Στο ίδιο σχολείο υπάρχει ένα θέμα με δέντρα που είναι στην άκρη και έθεσαν θέμα ασφάλειας οι γονείς, γι’ αυτό θα μπει ένα πλέγμα για να μην ανησυχούν γονείς και παιδιά. 

Στην είσοδο του ίδιου σχολείου υπάρχει πτώση μέρους από τους σοβάδες λόγω υγρασίας από τα νερά και θα γίνει επισκευή το καλοκαίρι».

Αναφορικά με το στέγαστρο στο γυμναστήριο του 2ου – 3ου Γυμνασίου που είχε καταστραφεί από κακοκαιρία, ο κ. Νικήτας Σπίνος ανέφερε πως «η εργολαβία είχε προετοιμαστεί πριν ακόμα ο αέρας κάνει τη ζημιά. Στις αρχές Ιουνίου πιάνουν δουλειά οι υπεύθυνοι σε 7 σχολεία, ανάμεσά τους και το συγκεκριμένο».

Ο Αντιδήμαρχος παιδείας συμπλήρωσε: «Στην Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες εγκρίθηκαν 150 χιλιάδες ευρώ για επισκευές στο ΕΠΑΛ.

Εμείς περιμένουμε να κλείσουν τα σχολεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *