Ζάκυνθος

Παραγραφή για τα οικονομικά σκάνδαλα των δημοτικών επιχειρήσεων

Σε μεγάλη μαθηματική – πολιτική  άσκηση εξελίσσεται η υπόθεση των χρεών των δημοτικών επιχειρήσεων μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη στο Εφετείο Πατρών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την διεξαγωγή της δίκης, οι υποθέσεις παραγράφονται καθώς συμπληρώθηκε η δεκαπενταετία και πλέον πρέπει να γίνουν άλλες ενέργειες, αν υπάρχει πολιτική βούληση να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου της Ζακύνθου.

Σε μία από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση, καθώς έπρεπε να οριστεί ο δικηγόρος που θα εκπροσωπούσε το Δήμο και με αφορμή αυτό αντηλλάγησαν απόψεις για όλες τις εκκρεμείς δίκες του Δήμου από τη σκοτεινή εκείνη περίοδο. Μεταξύ αυτών και το θέμα με το δάνειο της τράπεζας Πειραιώς.  Σε πρώτη ανάγνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν ότι υπάρχει διάθεση να κατοχυρώσουν τα συμφέροντα του Δήμου, όμως ο χρόνος που έχει περάσει δείχνει ότι η διάθεση είναι σε θεωρητική βάση.

Στην επίμαχη δίκη και αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι υπάρχει παραγραφή, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη του είπε ότι μπορεί να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια και να καταθέσει αγωγή κατά των εμπλεκόμενων προσώπων. Με μια τέτοια αγωγή θα μπορέσει να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν από κακή διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων.

Πλέον το θέμα θα πρέπει να έλθει σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί σχετική απόφαση και το θέμα να το εισηγηθεί ο Δήμαρχος.

 Ο κ. Αρετάκης έχει εκφράσει με σαφήνεια την θέση του για να μην έχουμε την παραμικρή υποχώρηση σε ότι αφορά τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να εκφραστεί και από το συλλογικό πολιτικό όργανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *