Ζάκυνθος

Πάνω από 150 χιλιάδες αλλοδαποί τουρίστες ήλθαν τον Ιούλιο μέσω του αεροδρομίου Ζακύνθου

Με πολύ ικανοποιητικές πληρότητες κινείται ο τουρισμός τον Ιούλιο μήνα στη Ζάκυνθο καθώς οι μέχρι τώρα αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο από την αρχή του μήνα έχουν φέρει στο νησί μας περισσότερους από 150 χιλιάδες τουρίστες, στοιχείο που αφορά τους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται με τις πτήσεις τσάρτερ.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με 200 χιλιάδες αφίξεις, στοιχείο που κινείται περίπου στα δεδομένα του 2019 και εμείς σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την κίνηση που έχουμε με τα πλοία της γραμμής για να δούμε ακριβώς που θα φτάσουμε.

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στις περιοχές εκείνες της Ελλάδας που καταγράφουν αύξηση αφίξεων από το 2019 και παρότι πρέπει να εστιάσουμε σε ποιοτικά δεδομένα για τον τουρισμό, αυτό είναι ένα καλό στοιχείο.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων Χρήστος Ξένος «η χρονιά είναι πολύ καλή αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως το 20 με 30% των πελατών φέτος προέρχονται από μεταφορά των ετών της πανδημίας, δηλαδή του 2020 και 2021. Το ερώτημα είναι τι θα έχουμε το 2023 και ζητούμενο για τον τόπο μας είναι να δούμε το άνοιγμα της Γερμανικής αγοράς».,

Για το θέμα της ποιότητας ο κ. Ξένος είπε ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα γιατί έχουν φτιαχτεί πολλές βίλες και πεντάστερα ξενοδοχεία και οι τιμές έχουν απογειωθεί καθώς μία βίλα μπορεί να κοστίζει στον πελάτη και 1000 ευρώ την ημέρα.

Η πανελλαδική εικόνα είναι η ακόλουθη, όπως την δίνουν τα κεντρικά σάιτ και οι εφημερίδες:

Με υψηλές πληρότητες, που προσεγγίζουν και ενίοτε ξεπερνούν εκείνες του 2019, κινείται η φετινή τουριστική σεζόν για την πλειονότητα των δημοφιλέστερων νησιών στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Υπάρχουν όμως και πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σε δεύτερη ταχύτητα, με μικρότερη της αναμενόμενης τουριστική κίνηση.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη άτυπη συνεδρίαση 40 προέδρων τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων της χώρας, υψηλές πληρότητες δίνει η φετινή σεζόν σε Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και γενικά στη νότια Ελλάδα, ενώ η Πελοπόννησος δεν έχει πάρει ακόμη την τουριστική κίνηση του 2019, η Μαγνησία δεν έχει καμία σχέση με τις Σποράδες και η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο με τους Βαλκάνιους οδικούς τουρίστες, αλλά η φετινή σεζόν των Βαλκάνιων είναι μικρότερη της αντίστοιχης του 2019, ανερχόμενη σε 90 ημέρες έναντι 110 ημερών το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *