Ζάκυνθος

Π. Γιαννούλης: Το βάρος των προβλημάτων αναγκάζει τους Κοινοτάρχες να πηγαίνουν στο Δήμαρχο

Μία μεγάλη ομάδα από Κοινοτάρχες συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την περασμένη Πέμπτη για να ζητήσει συζήτηση επί των καυτών προβλημάτων που αναζητούν λύσεις στην έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Για λογαριασμό των Προέδρων μίλησε ο Πρόεδρος του Βασιλικού Πέτρος Γιαννούλης ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα.

Τους λόγους για τους οποίους οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων ζητούν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημέρωση για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας, ανέπτυξε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Βασιλικού Πέτρος Γιαννούλης.

Αναφερόμενος στην στάση των Προέδρων απέναντι στο Δήμαρχο ο κ. Γιαννούλης είπε: «Κάθε νέα Δημοτική Αρχή που εκλέγεται έχει περίοδο χάριτος, όμως τώρα πέρασε ο 1ος , ο 2ος χρόνος και πάμε στον 3ο. Οι ανησυχίες των Προέδρων μας ανάγκασαν να βρεθούμε κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη χρονιά για την οποία πιστεύουμε ότι θα είναι κοντά στην κανονικότητα. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει το χωριό του γιατί θα έχουμε επισκέπτες και τους 50 κατοίκους της Ζακύνθου. Αυτό πρέπει να το δούμε ο καθένας στο χωριό του και με κεντρικό άξονα το Δήμο να δούμε πως θα το επιλύσουμε».

Για τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ο κ. Γιαννούλης ανέφερε: «Εμείς οι Πρόεδροι επικοινωνήσαμε μεταξύ μας και στείλαμε το έγγραφο για να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δούμε πού βαδίζουμε και ποιά είναι η προετοιμασία για φέτος. Αυτά που λέμε σήμερα έπρεπε να είχαν γίνει χθες.

Μας απασχολεί το νερό και ποιος θα μας απαντήσει τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2022;  Πιστεύω ο Δήμαρχος. Ποιος θα μας απαντήσει αν γίνει προεργασία πρόσληψης προσωπικού για την καθαριότητα;  Πιστεύω ο Δήμαρχος. Ποιος θα μας απαντήσεις για τα φώτα ώστε να έχουμε κατάλληλο φωτισμό το καλοκαίρι; Ο Δήμαρχος. Ποιος θα μας απαντήσει για τα έργα που θα γίνουν, μικρά και μεγάλα;  Ο Δήμαρχος. Επειδή δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο για να ξέρουμε το μπούσουλα με τον οποίο προχωράμε, ζητήσαμε αυτό το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε την απάντηση».  

Οι Κοινοτάρχες πρέπει να έχουν απαντήσεις να δώσουν στους κατοίκους των χωριών για τα προβλήματα και για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Βασιλικού ανέφερε: «Θέλω να σας πω ότι από τις Βολίμες μέχρι το Βασιλικό και από τον Αγαλά μέχρι την Πόλη οι Πρόεδροι αντιπροσωπεύουν μεγάλο πληθυσμό της Ζακύνθου και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στους συγχωριανούς μας, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους και σε όλους για το τι θα επικρατήσει. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν, αλλά ο θεσμός μας αναγκάζει άλλοτε να συμφωνήσουμε και άλλοτε να συγκρουστούμε. Να έλθουν λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναπτύξουμε τις θέσεις και τους  προβληματισμούς μας και να πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει. Οι 36 Πρόεδροι υπογράφουν το σχετικό έγγραφο και κάποιοι που λείπουν, δηλαδή είμαστε σχεδόν όλοι.  Δεν πάμε δια ροπάλου και σιδήρου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον για να λυθούν».

Οφείλουμε να είμαστε καθαροί για τους επισκέπτες μας αλλά και για τους Ζακυνθινούς, είπε ο κ. Γιαννούλης για την καθαριότητα, ενώ για το νερό ο Πρόεδρος είπε πως ο Βασιλικός υδροδοτείται κάθε 4 με 5 ημέρες  αλλά είναι λίγο και δεν φτάνει.    Τέλος ο Πρόεδρος του Βασιλικού για πολλοστή φορά εξήγησε πως δεν υπάρχουν προσωπικά και είπε:

«Δεν έχουμε κανένα προσωπικό πρόβλημα, αλλά η σκιά των προβλημάτων μας αναγκάζει να πηγαίνουμε στο Δήμαρχο, δεν υπάρχει τίποτα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Δεν είναι μόνο το νερό καθώς τα προβλήματα των Κοινοτήτων είναι βροχή». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *