Ζάκυνθος

Π. Γιακουμέλος: Ασθενείς με κορονοϊό 12 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου – 10 άτομα στη κοροκλινική και ένα στην ΜΕΘ

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου δεν έχει την πολυτέλεια να ασθενούν από Covid οι εργαζόμενοί του καθώς το προσωπικό είναι λίγο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την εποχή. Για το θέμα μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Πέτρος Γιακουμέλος ο οποίος ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα είχαν 24 άτομα εκτός εργασίας λόγω κορονοϊού και πολύ δύσκολα κατάφεραν να συμπληρώσουν τις βάρδιες.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα να μην αρρωστήσει το προσωπικό καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαμε 24 που νοσούσαν από κορονοϊό και το ισορροπήσαμε κόβοντας άδειες και ρεπό, γι’ αυτό λέμε πως χρειάζεται να μονιμοποιηθούν όλοι  οι έκτακτοι»  είπε ο κ. Γιακουμέλος.

Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι χθες το βράδυ είχαμε 12 άτομα-εργαζομένους του Νοσοκομείου  που ήταν  ασθενείς με κορονοϊό και 1 ακόμα ήταν σε καραντίνα. Επίσης είχαμε 10 νοσηλευόμενους στην κορονοκλινική και 1 στην ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στην σημερινή κινητοποίηση ο κ. Γιακουμέλος είπε  πως το κύριο αίτημα είναι η μονιμοππίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων και η ένταξη στα βαρέα – ανθυγιεινά.

«Με αυτά που συμβαίνουν με τον κορονοϊό όλα τα Νοσοκομεία έχουν βαρύ πρόγραμμα και το ίδιο γίνεται και στη Ζάκυνθο.  Τα 130 άτομα που ήλθαν και είναι το επικουρικό προσωπικό μας βοήθησαν πολύ και δεν θα μπορούσαμε αλλιώς να λειτουργήσουμε. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες από το Υπουργείο Υγείας θα έχουμε την παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης θα λάβουν παράταση ενός χρόνου οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Σε όλη την Ελλάδα έχουμε 40 χιλιάδες κενές θέσεις στα νοσοκομεία και αυτοί είναι 20.000, δηλαδή οι επικουρικοί και οι αναπληρωτές.

Τα νοσοκομεία είναι σε πολύ δύσκολη θέση και γι’ αυτό ζητάμε να μονιμοποιηθούν» είπε ο κ. Πέτρος Γιακουμέλος.

Μιλώντας για τους γιατρούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου είπε: «Επιπλέον εμείς πασχίζουμε για την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.  Για τους άγονους διαγωνισμούς λέω ότι το ΕΣΥ χρειάζεται σοβαρές αλλαγές για να μπορέσει να λειτουργήσει και απαιτείται αναβάθμισή του.

Για τους γιατρούς χρειαζόμαστε διαγωνισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες. Δεν γίνεται να χρειάζονται 2 χρόνια για να διεκπεραιωθεί ένας διαγωνισμός και πρέπει να δοθούν άλλα προνόμια και να υπάρξουν άλλα κριτήρια για τις νησιωτικές περιοχές.

Αν κάποια προκήρυξη αργήσει να προχωρήσει, δεν μπορούν κάποιοι άνεργοι να περιμένουν».

Μεταξύ άλλων θεμάτων που έθεσε ο κ. Γιακουμέλος και για τα αιτήματα που μπαίνουν είπε: «Ο κλάδος μας το δικαιούνται να είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά ακόμα κι αν τελειώσει η πανδημία.

Επίσης πρέπει να απεγκλωβιστούν τα νοσοκομεία από τον εμβολιασμό ο οποίος πρέπει να πάει στην πρωτοβάθμια υγεία.

Επιπλέον θέλουμε να μην αυξάνονται οι νοσηλείες και γι’ αυτό πρέπει να εμβολιάζονται όλοι καθώς οι εμβολιασμένοι περνάνε την αρρώστια πιο ελαφρά».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *