Ζάκυνθος

Οξυμένο το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη λήψη μέτρων από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων ζητά ο παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης φοιτητικής στέγης στα νησιά μας για τους φοιτητές του ιονίου Πανεπιστημίου.
Η επερώτηση αναφέρει:
Είναι γνωστό ότι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στα τμήματα στην Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα δεν υπάρχει Φοιτητική εστία. Στην Κέρκυρα λειτουργεί Φοιτητική Εστία με 150 κλίνες, που αφορά μόνο τους πρωτοετείς, οι οποίοι, για να δούμε και την αναλογία, ανήλθαν γι’ αυτήν τη χρονιά περίπου σε 800 φοιτητές. Η επόμενη «λύση» που χρησιμοποιείται είναι η ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία, πολύ μικρός αριθμός και σε αυτήν την περίπτωση.
Η αναζήτηση στέγης έχει εξελιχθεί σε «μαραθώνιο» για τους φοιτητές, και τις οικογένειες τους, που πληρώνουν ακριβά τις δήθεν «δωρεάν» σπουδές. Ακόμα και αν νοικιάσουν σπίτι, οι φοιτητές καλούνται να το «αδειάσουν» Μάιο ή Ιούνιο εν μέσω εξεταστικής.
Θεωρούμε απαραίτητο να εξασφαλιστούν άμεσα τα χρήματα για την ανέγερση δημόσιων και δωρεάν φοιτητικών Εστιών, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκιο, αξιοποιώντας τις υποδομές που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας, των Δήμων και του δημοσίου σε όλα τα νησιά του Ιονίου που υπάρχουν Τμήματα του Πανεπιστημίου και να δοθεί στεγαστικό επίδομα για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *