Ζάκυνθος

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Γ. Μοθωναίος

Τα  νέα του καθήκοντα ως δημοτικός σύμβουλος ανέλαβε από χθες επίσημα ο κ. Γιώργος Μοθωναίος, που παραλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού της Επανεκκίνησης Χ. Λιβέρη μετά την παραίτηση του τελευταίου για επαγγελματικούς λόγους.

Η ορκωμοσία του κ. Μοθωναίου έγινε χθες το πρωί από την Αντιδήμαρχο Β. Καψαμπέλη καθώς τόσο ο Δήμαρχος Ν. Αρετάκης, όσο και ο αναπληρωτής του Ν. Σπίνος απουσίαζαν από το Δημαρχείο. Μαζί με τον κ. Μοθωναίο βρέθηκαν χθες στο δημαρχείο και άλλα μέλη του συνδυασμού της Επανεκκίνησης αλλά και ο κ. Λιβέρης.

Μιλώντας στον Ερμή για τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Μοθωναίος  σημείωσε πως για το συνδυασμό της Επανεκκίνησης υπάρχει πάντα σε προτεραιότητα το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη σε ζητήματα όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων.

Ειδική αναφορά όμως έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών σε ζητήματα που αναμένεται να τεθούν και στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούν τα Σχέδια Πόλης. Με αφορμή και την σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με την συμμετοχή του Δημάρχου, του  Προέδρου των Μηχανικών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων από το Υποθηκοφυλάκειο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ο κ. Μοθωναίος σημείωσε για το Σχέδιο Πόλης Λαγανά πως οι διορθώσεις που απαιτούνται για τα μητρώνυμα των ιδιοκτητών θα μπορούσαν να γίνουν συνολικά από το Δήμο με μια ενιαία διορθωτική πράξη.

«Η πράξη εφαρμογής  του Σχεδίου Πόλης Λαγανά έγινε το 1994 και έχει ένα πρόβλημα σε σχέση με τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί για να γίνει σωστά η μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολόγιο. Οι διαδικασίες διόρθωσης  ξεκίνησαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, ωστόσο θα μπορούσε να επισπευστεί με την συνδρομή του Δήμου και τον έλεγχο από την Περιφέρεια που γίνεται στην έδρα της Διεύθυνσης στην Κέρκυρα» σημείωσε ο κ. Μοθωναίος συμπληρώνοντας πως καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε οι διορθώσεις να μπορούν να γίνονται στη Ζάκυνθο, μετά από εισήγηση από το Δήμο.

«Υπάρχει η δυνατότητα ο Δήμος να  κάνει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες για τις διορθώσεις. Μπορεί ο Δήμος να κάνει μια ενιαία πράξη για όλες τις ιδιοκτησίες και ο Δήμαρχος ήταν θετικός σε μια τέτοια προοπτική γιατί ο Δήμος θα μπορούσε να έχει εύκολα τις εισφορές σε χρήμα» ανέφερε.

Ο κ. Μοθωναίος αναφέρθηκε ακόμη σε προσπάθειες που γίνονται για τα Ντουρέικα και την Μπόχαλη ώστε τα Σχέδια να ολοκληρωθούν επιτέλους με  συμπληρωματικές συμβάσεις, ενώ υπογράμμισε πως ο Δήμος θα πρέπει να εκκινήσει τις διαδικασίες για νέα Σχέδια Πόλης που εκκρεμούν όπως είναι οι Κήποι αλλά και τα Καμίνια.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *