Ζάκυνθος

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό σχολείο του Άμμου

Με μεγάλη χαρά οι αρχές και η εκπαιδευτική κοινότητα μπήκαν στο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου την ημέρα του Αγιασμού, δηλαδή την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο στον τομέα των σχολικών κτιριακών υποδομών που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω σχολείου.

Παρά τις αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, το σχολείο ετοιμάστηκε στην ώρα του, δηλαδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μόνο κάποιες μικρές εκκρεμότητες έχουν μείνει με εσωτερικές πόρτες και βαψίματα.

Όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, είδαν τν αλλαγή που επήλθε σε όλο το σχολείο. Άλλωστε  το σημείο που βρίσκεται δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το δουν και να το θαυμάσουν γιατί η δουλειά φαίνεται από την πλευρά της παραλιακής λεωφόρου.

Το κόστος των εργασιών έφθασε τις 400 χιλιάδες ευρώ και οι παρεμβάσεις έγιναν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι αρχές

Για την ανακαίνιση του σχολείου μίλησε στον Αγιασμό ο Βουλευτής Διονύσης  Ακτύπης που είπε πως  πρόκειται για ένα κτίριο που έμεινε αλώβητο από τους σεισμούς του 1953 και ευχαρίστησε το υπουργείο που έδωσε επιπλέον χρήματα για να τελειώσει το έργο, μαζί με αυτά που δόθηκαν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Με την ευκαιρία ο Βουλευτής στην ομιλία του είπε πως παρεμβάσεις έχουν γίνει στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο, ενώ αναμένονται να αρχίσουν έργα στο Μουσικό σχολείο της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ. Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν έργα στο Δημοτικό σχολείο του Παντοκράτορα ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.

Το επόμενο διάστημα, περίπου σε δύο εβδομάδες θα έλθουν στη Ζάκυνθο μελετητές από τις Κτιριακές Υποδομές για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα υπόλοιπα σχολεία στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις.

Ο Βουλευτής είπε ακόμα ότι «ο Δήμος ολοκλήρωσε το έργο στο σχολείο του Άμμου μέσα στο καλοκαίρι για να μπορέσει να το παραδώσει έτοιμο τώρα που άνοιξαν τα σχολεία και να το χαρούν τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης είπε πως ήταν ένα δύσκολο έργο αλλά κατάφεραν και το ολοκλήρωσαν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες για να μην προκύψουν ζητήματα τώρα που άνοιξαν τα σχολεία. Ευχαρίστησε την κυβέρνηση που διέθεσε τα χρήματα και είπε πως για ότι άλλο χρειαστεί θα διατεθούν χρήματα από το Δήμο. Ακόμα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και τον εργολάβο που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Για αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μίλησε ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Νικήτας Σπίνος ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού σχολείου σχολείου  για τα συνεχή της παρουσία, ακόμα και στην περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *