Ζάκυνθος

Οι νεοδιόριστοι έχουν αναλάβει καθήκοντα στα σχολεία, σημειώνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ. Πόθος

Με ευχές προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να είναι καλή και παραγωγική ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος ο οποίος επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους στα σχολεία και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί είναι ελάχιστα.

Ειδικότερα ο κ. Πόθος ανέφερε: ««Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι θα είναι η πιο καλή σχολική χρονιά των τελευταίων ετών. Οι διορισμοί συνεχίστηκαν για μόνιμους και για αναπληρωτές, τόσο στη γενική παιδεία όσο και στην ειδική αγωγή. Τα κενά είναι ελάχιστα.

Χθες το πρωί έγινε τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές των σχολείων και δόθηκαν οδηγίες για την έναρξη του σχολικού έτους και την καλή λειτουργία των σχολείων. Ήθελα να ακούσω και τους ίδιους για τα θέματα που έπρεπε να μεταφέρουν. Ακολούθως έγινε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και την Παρασκευή με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και με την Ένωση Γονέων για την σχετική προετοιμασία».

Αναφορικά με την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία ο κ. Πόθος είπε: «Το θετικό είναι ότι είμαστε στελεχωμένοι από πλευράς προσωπικού και τα κενά που προέκυψαν είναι ελάχιστα και αφορούν άδειες ασθενείας και ανατροφής τέκνων».

Ο κ. Πόθος είπε ότι οι νεοδιόριστοι έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και οι αναπληρωτές  θα έλθουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα έχουν καθαρίστριες.

«Το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδριάζει εκπαιδευτικά και οι νέοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία που θα πάνε αυτή τη σχολική χρονιά. Υπάρχει αισιοδοξία γιατί είχαν χρόνια να γίνουν διορισμοί στο χώρο της εκπαίδευσης» συμπλήρωσε ο κ. Πόθος.

Ερωτηθείς για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις λόγω κορονοϊού ο Διευθυντής είπε : «Επίσημες οδηγίες δεν έχουν δοθεί ακόμα για το πώς θα δουλέψουμε φέτος με την πανδημία».

Στις τάξεις

Χωρίς μάσκες και σελφ τεστ θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς χθες έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την προαιρετικότητά τους. 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγίείας, σχετικά με τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

  • Προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).
  • Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.
  • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
  • Τήρηση της υγιεινής των χεριών.
  • Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *