Ζάκυνθος

Όχι στην παραγραφή είπε ο νέος Εισαγγελέας της έδρας για τις δαπάνες του καρναβαλιού στο Δήμο

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τις δίκες του Δήμου στο Εφετείο Πατρών για τα γνωστά σκάνδαλα του παρελθόντος, καθώς χθες ο νέος Εισαγγελέας ζήτησε να μην παραγραφούν  τα αδικήματα στα οποία εμπλέκονται πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα.

Η χθεσινή δίκη αφορούσε τις δαπάνες του καρναβαλιού ενώ την προηγούμενη φορά που το Δικαστήριο ανακοίνωσε την παραγραφή των αδικημάτων, ήταν υποθέσεις οικονομικής διαχείρισης στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης στον –Ε-, τώρα η υπόθεση παίρνει το δρόμο για τον Άρειο Πάγο, ενώ συζήτηση και λήψη απόφασης για τις περαιτέρω κινήσεις του Δήμου θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση που θα γίνει από τον ίδιο το Δήμαρχο.

Για μία ακόμα φορά ταξίδεψε στην Πάτρα ο Δήμαρχος για να παραστεί στη δίκη που αφορούσε τα οικονομικά για το καρναβάλι, διαδικασία που έγινε χθες στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί αντίστοιχη δίκη με τα οικονομικά σκάνδαλα των δημοτικών επιχειρήσεων για την οποία υπήρξε παραγραφή.

Αναφορικά τώρα με τη χθεσινή υπόθεση και καθώς υπήρξε άλλη σύνθεση του δικαστηρίου, ο Δήμαρχος δήλωσε στον –Ε-: «Το θέμα ήταν εξόχως ενδιαφέρον για το Δήμο γιατί έγιναν σπατάλες. Ο Εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη και είπε ότι τα αδικήματα δεν παραγράφονται. Από αυτό εξυπακούεται ότι κακώς επαραγράφησαν και τα άλλα αδικήματα, σύμφωνα με την άποψη του κ. Εισαγγελέα. 

Στη χθεσινή δίκη ήταν άλλος Εισαγγελέας από αυτόν που εκδίκασε την υπόθεση των δημοτικών επιχειρήσεων.  Με τους νόμους που επικαλέστηκε είπε ότι τα αδικήματα δεν παραγράφονται. Το θέμα λοιπόν πήρε άλλη τροπή και ανάγεται στις αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου, ο οποίος και θα αποφασίσει. Πληροφορήθηκα και για μία άλλη υπόθεση που η παραγραφή είναι στην εικοσαετία κι αν είναι έτσι δεν παραγράφονται ούτε τα δικά μας».

Ακολούθως ο Δήμαρχος είπε ότι «τώρα ο Δήμος θα πάει στον Άρειο Πάγο και θα διεκδικήσει την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί».

Ο κ. Αρετάκης είπε ακόμα για την έκβαση της δίκης: «Αυτό ήταν μία  ανατροπή. Άλλη άποψη είχε ο ένας Εισαγγελέας και άλλη άποψη ο δεύτερος Εισαγγελέας. Να δούμε γιατί υπήρξε παραγραφή. Δηλαδή μετά από 16 χρόνια δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για όσα έγιναν; Δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Για τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα και μετά από την ανωτέρω εξέλιξη, ο κ. Αρετάκης είπε: «Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους δημότες, γιατί αναφορικά με την περίοδο που εξετάζει το δικαστήριο, κατασπαταλήθηκαν οι κόποι τους χωρίς να υπάρχει ωφέλεια γι’ αυτούς. Γι’ αυτό μεταφέραμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα γίνει την Παρασκευή για να μπορέσω να ενημερώσω.

Θα λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και αν δεν ληφθεί ανάλογη απόφαση θα προχωρήσω μόνος μου. Αυτά είναι εκ των ον ουκ άνευ. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα και θα φανεί η αλήθεια. Επίσης πρέπει να συμπληρώσω πως κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει τα συμφέροντά του και να παρέμβει στη δικαιοσύνη, δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος. Αυτές οι δίκες αφορούν όλους τους δημότες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *