Ζάκυνθος

Ο Ζήσης Καρδιανός από το Σύλλογο ενοικιαζόμενων οχημάτων: Σοβαρό πρόβλημα για τον κλάδο η έλλειψη οχημάτων στην αγορά

Αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων οχημάτων έκανε μιλώντας στον –Ε- ο κ. Ζήσης Καρδιανός, ο οποίος είναι μέλος του Συλλόγου και είπε ότι εκτός των άλλων πρέπει τα τακτοποιηθεί το ζήτημα της αναγνώρισης του διπλώματος οδήγησης για τουρίστες από κράτη εκτός Ε.Ε.

Για τα οικονομικά αυτής της κατηγορίας των επιχειρήσεων ο κ. Καρδιανός είπε: «Ο κλάδος επλήγη από την πανδημία, κυρίως το 2020, ενώ το 2021 σώθηκε κάπως η κατάσταση από τη μέση της σεζόν και μετά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανταποκριθούν τα μέλη μας στις υποχρεώσεις τους και στα πάγια έξοδά τους».

Στα σοβαρά ζητήματα που μάλιστα είναι και πανελλαδικό πρόβλημα ο κ. Καρδαινός κατέγραψε την έλλειψη αυτοκινήτων στην αγορά και είπε: «Εμείς σαν κλάδος αντιμετωπίσαμε και ένα θέμα που αφορούσε την έλλειψη νέων οχημάτων στην αγορά γιατί δεν μπορούσαμε να ανανεώσουμε το στόλο μας.

Αυτό αφορούσε κυρίως τα αυτοκίνητα και γενικά υπάρχει μείωση της παραγωγής των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμιο και πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ζήτηση σε αυτοκίνητα δεν καλύπτεται αφού η παραγωγή τους είναι μειωμένη. Έτσι κι εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις της αγοράς, κάτι που θα το έχουμε κι εφέτος σαν πρόβλημα αφού δεν έχουμε καμία αλλαγή στα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν καινούργια οχήματα ούτε μεταχειρισμένα».
Για τους τουρίστες του 2021 ο κ. Καρδιανός ανέφερε: «Πέρυσι πολλοί ταξίδεψαν χωρίς τα πακέτα all inclusive και αυτό φάνηκε σε πολλούς τομείς της αγοράς, όπως στην εστίαση και στη διασκέδαση. Από εμάς νοίκιαζαν αυτοκίνητα για να γυρίσουν το νησί. Λόγω έλλειψης οχημάτων δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που υπήρχε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο μήνα πέρυσι.

Ο κλάδος είχε κι άλλα προβλήματα όπως η ασφάλεια στους δρόμους, η ελλιπής οδική σήμανση, η καθαριότητα κλπ. Πολλοί από τους επισκέπτες που έρχονται με τις καλύτερες των προθέσεων στο νησί μας, δεν φεύγουν το ίδιο ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Εγώ τους ρωτάω και τους δίνω ερωτηματολόγιο να απαντήσουν. Οι 6-7 στους 10 κάνουν σοβαρή αναφορά στο ζήτημα της καθαριότητας και της έλλειψης υποδομών».

Τέλος ο κ. Ζήσης Καρδιανός είπε για το 2022: «Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά αλλά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αρχίζουν και μειώνονται».

2 σχόλια

  1. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Να μας πεί όμς ο κύριος γιατί οι “γουρούνες” κυκλοφορούν στους δρόμους της Ζακύνθου;
    Είναι εκτός δρόμου οχήματα και απαγορεύεται να κυκλοφορούν στους δημόσιους δ΄ρομους, έχουν προκαλέσει δεκα΄δες ατυχήματα με θανα΄τους, ακρωτηριασμούς και σπασίματα και εξακολουθούν να δίνονται ακόμα και σε α΄τομα απ΄άλλες χώρες χωρίς δίπλωμα και χαρτιά.

    Γιατί; επειδή εισπράτουν χ΄ρηματα κάποιοι;

  2. Ρωτάτε αν χωράνε όλα οχήματα στη Ζακυνθο το καλοκαίρι;
    Οι κάτοικοι, συν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα συν οι ερχόμενοι με οχήματα με το φερρυ μποτ ήδη δημιουγούν ασφυκτικά προβλήματα καυώς δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, σωστοί και χωρία λακκούβες δρόμοι και πολλοί μεθυσμένοι ή εξυπνάκηδες έχουν παραβατικε΄ς συμπεριφορές στο δ΄ρομο. Και θέλετε να αμολάτε άλλα 5000 αυτοκίνητα, γουρούνες , μηχανάκια σε αυτή την κατάσταση;
    καλύτερα ΄΄οχι…όχι κάποιοι να οικονομάνε σε βάρος της ποιότητας ζωής των άλλων. έχουμε ίσα διακαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *