Ζάκυνθος

Ο Θ. Μάργαρης από το γραφείο τύπου της ΝΔ: Η αντιπολίτευση δεν έχει άλλο αφήγημα από τις παρακολουθήσεις…

Τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας με τις παρακολουθήσεις αλλά και την τακτική της αντιπολίτευσης σχολίασε  ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Ζακύνθου Θεόδωρος Μάργαρης ο οποίος μίλησε στον –Ε- για τις θέσεις του κόμματος και την τακτική της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές ο κ. Μάργαρης είπε: «Το 2023 θα είναι εκλογική χρονιά και άρα μπήκαμε στην τελική ευθεία αφού μας χωρίζει ενάμιση μήνας από το 2023. Κανένας μας δεν είναι στο μυαλό του Πρωθυπουργού που κινείται θεσμικά και έχει πει ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. Όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές σύγχρονες δημοκρατίες, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει η εκλογολογία από την επομένη ημέρα των εκλογών και η κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται να εξαντλεί την τετραετία».

Υπόθεση Πάτση

Για την υπόθεση του Βουλευτή Ανδρ. Πάτση ο κ. Μάργαρης είπε ότι προέκυψε στη ΝΔ αλλά πρόκειται για κάτι που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα. «Τα κόμματα πρέπει να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς και να ενεργοποιήσουν τα φίλτρα  για να έχουμε κατά το δυνατόν το αποτέλεσμα που θα θέλουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτη εικόνα και κάποιον αναφορικά με το τι κάνει στην προσωπική του ζωή και στα οικονομικά του.  Το πολιτικό σύστημα πρέπει να έχει αυτές τις άμυνες για τα συγκεκριμένα φαινόμενα.  Επίσης οι πολίτες που μπορεί να γνωρίζουν πράγματα και το πώς πλούτισε κάποιος, έχουν ευθύνη και όταν πάνε στην κάλπη πρέπει να έχουν κριτήριο για εκείνον που θα ψηφίσουν  να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Εμείς οι πολίτες έχουμε πρώτα την ευθύνη».

Για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό ο κ. Μάργαρης είπε:  Βέβαια υπάρχει και η ευθύνη των κομμάτων και στην περίπτωση του κ. Πάτση ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε και αμέσως προχώρησε στη διαγραφή του τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα τόσο και από τη ΝΔ.

Πιστεύω πως τα κόμματα πρέπει να δημιουργήσουν μηχανισμούς για να ελέγχουν περισσότερο και καλύτερα.  Βέβαια υπάρχει το πόθεν έσχες και η επιτροπή της Βουλής που τα ελέγχει αυτά. Η Δικαιοσύνη επίσης έχει ξεκινήσει αλλά αυτά απαιτούν χρόνο και δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι μεγάλο ζήτημα στη χώρα μας η ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα πρέπει να βοηθήσει ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Νομίζω πως άμεσα και χωρίς κανένα ενδοιασμό ο κ. Πάτσης διεγράφη από το κόμμα της ΝΔ. Δεν υπάρχει περίπτωση στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνουν αποδεκτές αυτές οι συμπεριφορές. Νομίζω πως εδώ ο Πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο».

Οι ανακοινώσεις

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για τον Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση και την φωτογραφία που κυκλοφόρησε, ο κ. Μάργαρης είπε ότι «ενόχλησε τοπικά η ανακοίνωση που βγήκε γιατί έγινε προσπάθεια να συνδεθεί ο κ. Πάτσης με τα στελέχη της Ζακύνθου βάση μιας φωτογραφίας που βγήκε στις αρχές του 2020, μόλις λίγους μήνες μετά ς τις εκλογές που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση, όπου ο κ. Πάτσης ήλθε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του κόμματος. Ο καθένας θα μπορούσε να είναι δίπλα του εκείνη την ημέρα στη φωτογραφία…».

Κάνοντας πολιτικό σχολιασμό των όσων δημοσιοποιήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Ζάκυνθο, ο κ. Μάργαρης σημείωσε:  «Μιλάμε λοιπόν για μία προσπάθεια να πέσει λάσπη. Αυτό είναι ένα δείγμα άκρατου λαϊκισμού και δεν μπορούμε να σπιλώνουμε προσωπικότητες. Βουτάμε στο βούρκο και προσπαθούμε με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, να σπιλώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους.  Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το δρόμο και θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με ποιότητα, αυτή την ποιότητα που αρμόζει στη δημοκρατία μας».

Οι παρακολουθήσεις

Για τις παρακολουθήσεις ο κ. Μάργαρης είπε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα που μονοπωλεί την επικαιρότητα και η αντιπολίτευση  δεν έχει άλλο αφήγημα και κάνει μονοθεματική αντιπολίτευση με τις παρακολουθήσεις.

Είναι άλλο το πλαίσιο της ΕΥΠ  στο οποίο δρα η Εθνική υπηρεσία Πληροφοριών και άλλο αυτό που γίνεται από άλλα κέντρα και συστήματα. Στο ερώτημα αν υπάρχουν άλλα κέντρα, απαντώ πως δυστυχώς υπάρχουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Πριν από λίγο καιρό προέκυψε θέμα και στην Ισπανία με λογισμικό που παρακολουθούσε υπουργούς κλπ., όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία, δηλαδή σε προηγμένες χώρες.

Υπάρχουν κάποιες λίστες που κυκλοφορούν αλλά δεν ξέρουμε από πού έχουν προκύψει και είναι σχεδόν όλη η κυβέρνηση της ΝΔ, προκύπτουν λοιπόν κάποια ερωτήματα από αυτά.  Από το 2016 λειτουργούσε κάποιο ανάλογο λογισμικό στη χώρα μας και ρωτάω αν ήταν υπεύθυνος ο κ. Τσίπρας…

Είναι παράδοξο να παρακολουθούνται στελέχη της κυβέρνησης και όχι της αντιπολίτευσης.

Με τη novartiς άνθρωποι σπιλώθηκαν και αυτά που έλεγε ο κ. Βαξεβάνης για τροχήλατες βαλίτσες που μετέφεραν χρήματα αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύδη και συκοφαντίες. Αυτά προήλθαν από τα έντυπα του κ. Βαξεβάνη και κάτι τέτοιο θεωρώ ότι στήνεται και τώρα, δηλαδή χωρίς αποδείξεις και με πολύ λάσπη.

Τελικά ήταν πλήγμα για τη δημοκρατία αυτό που δημιούργησαν».

Οι τιμές

Για την άνοδο των τιμών σε όλα τα είδη ο κ. Μάργαρης είπε πως «είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας και δεν υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη,  όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ακρίβεια λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γίνεται μία προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών και νομίζω πως πηγαίνει καλά και αναφέρομαι στα σούπερ μάρκετ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *