Ζάκυνθος

Ο Π. Αβράμης απαντά για τα χρέη της ΔΕΥΑΖ

Απαντήσεις στην ανακοίνωση του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΖ Νικήτα Αρετάκη σε σχέση με τις οφειλές της ΔΕΥΑΖ την περίοδο της διοίκησης του Παναγιώτη Αβράμη, απάντησε δημόσια ο τελευταίος, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά το Δήμαρχο για αύξηση των οφειλών  της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και  για ανύπαρκτη διοίκηση. 

Ο κ. Αβράμης επικαλέστηκε στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΖ που εκπονήθηκε  από Ορκωτούς Λογιστές με πρωτοβουλία  της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Κολοκοτσά, θέλοντας να καταδείξει πως επί των ημερών του στη διοίκηση της επιχείρησης τα χρέη μειώθηκαν και δεν αυξήθηκαν. Μάλιστα αφήνει στην κρίση των πολιτών το γεγονός ότι στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στην περίοδο της θητείας των  κ.κ. Κοντονή και  Κόκκορη, με τον τελευταίο  πλέον να  ανήκει στους συνεργάτες της δημοτικής αρχής’

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω προσωπικές επιθέσεις, καθώς κάτι ανάλογο έγινε και από τον κ. Κολοκοτσά. Ο κ. Αρετάκης ακολουθεί την τακτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, όταν αυτή δεν τον ικανοποιεί. Τα προβλήματα που η τακτική του κ. Αρετάκη δημιουργεί, πλέον είναι ορατά και το επόμενο διάστημα υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό επιχειρήσεις και νοικοκυριά» δήλωσε ο κ. Αβράμης και παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία του παρελθόντος για τη ΔΕΥΑΖ ανέφερε πως το 2011 η ΔΕΥΑΖ είχε σωρευμένες υποχρεώσεις ύψους 11.333.147 ευρώ και το 2014, οπότε και η διοίκηση της Επιχείρησης παραδόθηκε στην επόμενη δημοτική αρχή, οι οφειλές αυτές είχαν μειωθεί στα 9.660.000 ευρώ. Σήμερα, οι οφειλές μετά τις διοικήσεις που ακολούθησαν και τελευταία αυτή του κ. Αρετάκη, τα χρέη της ΔΕΥΑΖ έχουν σκαρφαλώσει στα 11.474.000 ευρώ

«Πρόκειται για επίσημα στοιχεία και όχι στοιχεία δικά μου ή του κ. Αρετάκη» ανέφερε σχετικά και αναρωτήθηκε αν η ΔΕΥΑΖ σήμερα έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ή υπάρχουν οφειλές και προς τη Δ.Ο.Υ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Δήμαρχο και για τους χειρισμούς στου στα θέματα της είσπραξης των οφειλών, σημειώνοντας πως εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν βεβαιωθεί οφειλές στην Εφορία όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν.

«Τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΖ από καταναλωτές  όταν παραλάβαμε ήταν 6.149.000 ευρώ και παραδώσαμε παρά τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση μειωμένες απαιτήσεις κατά 440.000 ευρώ. Καταφέραμε να εισπράξουμε παλιές οφειλές και αυτές μειώθηκαν στα 5.709.000 ευρώ. Σήμερα οι οφειλές σκαρφάλωσαν στα 11 εκατομμύρια ευρώ!» συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Αρετάκης να μιλά για χρηστή διαχείριση. 

«Μια από τις δυνατότητες που δίνει η Νομοθεσία για την είσπραξη των οφειλών είναι η βεβαίωση στην Εφορία. Μιλά για κακοπληρωτές και μεγαλο-οφειλέτες αλλά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να βεβαιωθεί ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα όταν τον ρώτησα, μου απάντησε ότι είναι …¨γούστο του» ανέφερε για τις βεβαιωμένες οφειλές, ενώ για τις οφειλές στο προσωπικό, σημείωσε πως πρόκειται για διεκδικήσεις που έγιναν μετά τις περικοπές την περίοδο των Μνημονίων και μετά από δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να αποδοθούν.

«Οι εργαζόμενοι εδώ και 8 μήνες ζητούσαν διακανονισμό αλλά ο Δήμαρχος δεν τους έδινε καμία σημασία» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Αβράμης έθιξε το πολύ σοβαρό θέμα των έργων υδροδότησης που έχουν ενταχθεί μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεων αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

«Τόσο η δικά μας διοίκηση, όσο και η διοίκηση του κ. Κόκκορη είχαν προχωρήσει έργα που έπρεπε να υλοποιήσει. Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει σήμερα στη Ζάκυνθο είναι να παραιτηθεί» 

Ένα σχόλιο

  1. το σκανεράκι που βρίσκει τα λαθραία ρολόγια δεν το αγόρασε κανείς όμως!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *