Ζάκυνθος

O Κρίτων Αρσένης στη Βουλή: Τι ακριβώς κάνετε με τον δρόμο “διαφυγής” στη Ζάκυνθο;

Ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, έθεσε στη Βουλή το θέμα του δρόμου διαφυγής στο Ναυάγιο και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει απαντήσεις, επειδή δεν έλαβε τα έγγραφα που ζήτησε στο επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Αρσένης είπε τα εξής στη Βουλή:

Θυμάστε την εξαγορά του 15% της Ζακύνθου, τάχα από τον Εμίρη του Κατάρ; Θυμάστε που βάσει δικαστικού Βουλεύματος τελικά η γη δεν ανήκει στον πωλητή αλλά σε 200 οικογένειες του νησιού στο δημόσιο, στον δήμο και στην εκκλησία;

Ε λοιπόν, το θρίλερ συνεχίζεται. Ενώ ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία για καταδικη των εμπλεκομένων, γίνεται προσπάθεια να ανοιξει δρόμος στην εν λόγω περιοχή, με πρόφαση την «πολιτική προστασία». Ο Υπουργός Περιβάλλοντος προχωρά σε διάνοιξη δασικής οδού!

Ωστόσο, ολόκληρη η περιοχή την οποία θα διασχίζει ο ‘’δρόμος διαφυγής’’ βρίσκεται εντός περιοχής Νατούρα, αποτελεί Ειδική Ζώνη Διατήρησης και Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Από την απόφαση, απουσιάζει η γνωμοδότηση του αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης μιας και δεν του ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει ενώ όταν τελικά αποφάσισε να το κάνει, δήλωσε πως αδυνατεί μιας και η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση κρίθηκε ελλιπής.

Επιπροσθέτως, η Αρχαιολογική Υπηρεσία διαμαρτύρεται έντονα και έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης καθώς δεν της δόθηκε ο πλήρης φάκελος αλλά και γιατί ο δρόμος πρόκειται να διασχίσει υπό οριοθέτηση αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος, η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά καθώς η Τοπική Κοινότητα και η Πυροσβεστική υπηρεσία έχουν προτείνει χάραξη δρόμου διαφυγής υποδεκαπλάσιου και πλέον κόστους, με διαφορετική αφετηρία και κατεύθυνση.

Αφού το Υπουργείο δεν απάντησε με έγγραφα στην αίτησή μου, κάλεσα τον Υπουργό στη Βουλή ώστε να εξηγήσει στους Ζακυνθινούς τον πραγματικό σκοπό του έργου.

Κρίτων Αρσένης

Βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέας Αθήνας ΜέΡΑ25

Ένα σχόλιο

 1. Στην επερώτηση του βουλευτή φαίνεται δυστυχώς οτι κάποιος του έδωσε ενα κείμενο έτοιμο που δεν είναι όλη η αλήθεια.
  Δεν αναφέρει οτι με το νόμο που ιδρύθηκε η Α.Ε.!! για το “Ναυάγιο” αναφέρει οτι παρεκκλίνει πολλών κείμενων διατάξεων(κοινώς τις γράφει),όπως περι αιγιαλού,αιγιαλίτιδος ζώνης κλπ.κλπ.
  Επίσης υπάρχει νέος νόμος που επιτρέπει τη διάνοιξη δρόμων σε περιοχές NATURA και αυτός ¨κατά παρέκκλισην”.
  Η διχόνοια για το δρόμο διαφυγής είναι πλασματική 100%,να λέμε την αλήθεια,μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.
  Δεν αφορά την ασφάλεια των επισκεπτών σε τυχόν περίπτωση πυρκαγιάς (που δεν έχει συμβεί ποτέ,μα ποτέ όμως).
  Αφορά την διένεξη για το ποιό χωριό η ποιός θα διαχειριστεί τις άδειες για τα “μαγαζιά” που θα ξεφυτρώσουν κατα μήκος του νέου δρόμου!!
  Επίσης οδηγεί το θέμα στις καλένδες γιατι ζητά γνωμοδότηση απο πολλούς φορείς για το δρόμο,οπερ στην Ελλάδα αυτό σημαίνει οτι η δεν θα γίνει ποτέ ο δρόμος, η θ’ φτιαχτεί σ ενα βράδυ μεσα και μετά ο κάθε θιγόμενος θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να κλείσει!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *