Ζάκυνθος

Ο Δημ. σύμβουλος Γ. Μοθωναίος ζητά προγραμματισμό για τα απορρίμματα

Για το θέμα των απορριμμάτων μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας από το συνδυασμό ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ Γιώργος Μοθωναίος ο οποίος είπε ότι έπρεπε να είχαμε κάνει προετοιμασία από ενωρίς κι όχι  τώρα που η Ζάκυνθος είναι γεμάτη τουρίστες.

Σημειώνεται πως η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει ξεφύγει από τον έλεγχο καθώς το νησί ολόκληρο έχει γεμίσει σκουπίδια επειδή η αποκομιδή μέσα στην τουριστική περίοδο δεν γίνεται τακτικά. Στα τουριστικά θέρετρα υπάρχουν σε διάφορα σημεία βουνά από σκουπίδια και  η μεταφορά τους γίνεται με φορτηγά.

Οι πιέσεις που ασκούνται είναι συνεχείς και πρόσφατα πολλοί Κοινοτάρχες και επιχειρηματίες του τουρισμού επισκέφτηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του ή επικοινωνούσαν μαζί του τηλεφωνικά. Ωστόσο με δεδομένο τον υφιστάμενο εξοπλισμό δεν γίνεται να καθαριστεί το νησί, ειδικά τώρα που κάθε μέρα που περνά ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Μοθωναίος ανέφερε ότι “είχαν γίνει επισημάνσεις για σωστό προγραμματισμό και οργανόγραμμα από το χειμώνα

Τώρα έχουμε πνιγεί από τα σκουπίδια. Χρειαζόταν για τους καλοκαιρινούς μήνες προετοιμασία γιατί γνωρίζαμε ότι από πλευράς τουριστών θα είχαμε ένα κανονικό καλοκαίρι όπως παλιά και όλα τα σενάρια αυτό έδειχναν. Η Δημοτική Αρχή δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα μηχανήματα του Δήμου, τα απορριμματοφόρα, οι σκούπες και οι κάδοι, να είναι όλα έτοιμα”.

Ο κ. Μοθωναίος ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει από το 2017-18, πήραμε μία απόφαση να πάει στο Λίβα η ενδιάμεση διαχείριση και  καθησυχάσαμε…Τώρα οι κάτοικοι κουβαλάνε τα σκουπίδια από τα χωριά και τα αφήνουν στους κάδους της πόλης.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της πλειοψηφίας ο κ. Μοθωναίος είπε ότι δεν μερίμνησαν να ανανεώσουν «το στόλο» τους και έτσι να αντιμετωπίσουν την αποκομιδή του καλοκαιριού καθώς τα οχήματα δεν γίνεται να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και χρειάζεται να πάνε και στο συνεργείο…. Αρκετά απορριμματοφόρα σαπίζουν στο αμαξοστάσιο στην περιοχή του αεροδρομίου και πρέπει να συντηρηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *