Ζάκυνθος

Ο Βουλευτής για την κάλυψη των σχολείων με εκπαιδευτικούς: Στη Ζάκυνθο ήλθαν 200 εκπαιδευτικοί

 “Η καλύτερη σχολική χρονιά όλων των εποχών σε ό,τι αφορά στη στελέχωση των σχολείων του νησιού μας μετά και από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει στην κάλυψη ακόμα και των λίγων εναπομείναντων κενών. Συνολικά πάνω από 200 εκπαιδευτικοί μόνο για τη Ζάκυνθο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής.

Ο κ. Ακτύπης επισημαίνει:  Πιο συγκεκριμένα, μετά τον διορισμό 100 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια, 33 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και 56 αναπληρωτών καθηγητών, επίσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που είχαν επιτευχθεί για τα σχολεία του νησιού μας ήδη πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πλέον πετύχαμε και την  περαιτέρω στελέχωση των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 6 φιλολόγους, 1 μαθηματικό, 1 βιολόγο, 1 καθηγητή γαλλικών, 1 καθηγητή αγγλικών, 2 καθηγητές πληροφορικής, 1 οικονομολόγο και 1 καθηγήτρια μουσικής.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου σχολικού έτους τα σχολεία μας λειτουργούν κανονικά, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και χωρίς κενά καθηγητών. Για πρώτη φορά καλύπτονται ακόμα και τα λίγα κενά που είχαν απομείνει.

   Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κύριο Αλ. Κόπτση για την αξιοσημείωτη συνεισφορά τους συνολικά στην αναβάθμιση της παιδείας στον τόπο μας.

   Θέλω να υπογραμμίσω, πως το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε μία διετία έχει πραγματοποιήσει πάνω απο 25.000 διορισμούς σε μόνιμο προσωπικό και κοντά στους 45.000 σε προσωρινούς αναπληρωτές, ενώ τώρα προχώρησε και στον διορισμό 2.253 επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όταν για περισσότερα από 12 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη.

   Θα συνεχίσω να στέκομαι δίπλα σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Στόχος όλων μας είναι τα παιδιά μας να μπορέσουν να φοιτήσουν απερίσπαστα μέσα σ ́ένα υγιές σχολικό περιβάλλον με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *