Κόσμος

NY Times: “Ο ανερχόμενος πολιτικός αστέρας που ωθεί την Ευρώπη στα άκρα”

Το… “μπαράζ” συνεντεύξεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα ξένα ΜΜΕ συνεχίζεται με συνεντεύξει σε New York Times και Guardian.

 

Στα 37 του χρόνια, τα οποία ούτε κατ’ ελάχιστον δείχνει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό ότι απολαμβάνει τις στιγμές που ζει. Πριν από δύο εβδομάδες έκανε το μεγάλο άλμα όταν το μέχρι πρότινος άσημο κόμμα του ήρθε δεύτερο στις εθνικές εκλογές με την υπόσχεση της καταγγελίας της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας, σημειώνουν οι New York Times που φιλοξενούν συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Eκτοτε κ. Τσίπρας, προσθέτει η εφημερίδα, έχει εμπλακεί σε ένα υψηλού ρίσκου παιγνίδι μπλόφας με τους ευρωπαίους ηγέτες.Ενώ εκείνοι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ήρεμα την άποψή του και τους αφήνει να ιδρώνουν από τον πιθανώς καταστρεπτικό αντίκτυπο όσων λέει ότι θα κάνει.«Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να παίζω πόκερ», λέει στη συνέντευξή του και διευκρινίζει: «Ο στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε, ο στόχος μας είναι να τους ταρακουνήσουμε, λέει αναφερόμενος στους διεθνείς δανειστές της χώρας. «Θέλουμε να τους πείσουμε. Πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ελλάδα και να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ευρώπη, ειδάλλως η Ευρώπη θα βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο». Πέρα από τις αναφορές στο πόκερ, ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι στην πραγματικότητα ήταν οι αγορές που προκάλεσαν την κρίση, και όχι ο ίδιος ή η Ελλάδα.«Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς. Εάν διώξουν την Ελλάδα, απλά θα επιτεθούν στην επόμενη χώρα. Και οι επόμενες χώρες που παίρνουν σειρά είναι η Ισπανία και η Ιταλία».Ο κ. Τσίπρας δηλώνει στους ΝΥΤ ότι «σπούδασε» οικονομικά δίπλα στους συντρόφους του στα χαρακώματα (sic) των οικονομικών επιτροπών του Συνασπισμού.Κομψός, προσηνής και κάπως αινιγματικός, κατά την περιγραφή της εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας λέει, πιθανότατα χαριτολογώντας, ότι δεν φοράει γραβάτες επειδή του θυμίζουν την θητεία του στο Ναυτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *