Ζάκυνθος

Νίκος Βαρδακαστάνης: Φωτισμό, καθαριότητα και νερό ζητούν οι επιχειρηματίες του Βασιλικό

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε αλλά είναι πολλά ακόμα που πρέπει να τακτοποιήσουν οι τοπικές αρχές για να είναι σε θέση η Ζάκυνθος να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς
τους επισκέπτες της.
Ο Σύλλογος Τουριστικών Επαγγελματιών του Βασιλικού κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενημερώνει τους αρμόδιους για τις ανάγκες που υπάρχουν ζητώντας την αντιμετώπισή τους. Ιεραρχώντας τα ζητήματα παρουσιάζει την καθαριότητα, το νερό, το φωτισμό κα πολλά ακόμα όπως η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δήμο. Το έγγραφο έχει αποσταλεί αρχικά στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

 1. Με τη παρούσα, ( την οποία σας έχουμε υποβάλει κατά σειρά ετών ), θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα θέματα που αφορούν υποδομές αναβάθμισης, διαμόρφωσης της περιοχής του Βασιλικού και της Ζακύνθου εν γένει,
  όπως εμείς τα ιεραρχήσαμε βάσει της σπουδαιότητας.
  Επιγραμματικά:
  Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 2. Καθαριότητα- Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων- τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων κι ανακύκλωσης
  – Έγκαιρη προετοιμασία για τη θερινή περίοδο- Καθαριότητα παραλιών – Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
  Αποκατάσταση πρώην Χ.Υ.Τ.Α. ΣκοπούΚαλή λειτουργία του Λίβα.
 3. Επαρκής Φωτισμός- Τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροδότησης & συντήρηση του υπάρχοντος.
 4. Επαρκής υδροδότηση περιοχής, κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η οποία εξακολουθεί να είναι ελλιπής, παρόλο ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικά έργα τα τελευταία έτη.
  Η μη επαρκής κάλυψη του δικτύου υδροδότησης μας αναγκάζει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο για αγορά νερού στις επιχειρήσεις μας κι επίσης το νερό που λαμβάνουμε είναι κατά το 30% με αλάτι και δημιουργεί βλάβες πρώτα στην υγεία μας και μετά σε εγκαταστάσεις και φυτά.
 5. Κόψιμο κλαδιών και δέντρων που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και κυρίως των λεωφορείων.
 6. • ‘Άμεση Λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου Βασιλικού.
 7. • Συντήρηση Δημοτικών Δρόμων
 8. • Παραλίες – Εξωραϊσμός – Καθαριότητα – Προετοιμασία για την θερινή περίοδο με πρόσληψη Ναυαγοσωστών, έγκαιρη δημοπράτηση των παραλιών μέχρι τον Απρίλιο και Γαλάζιες σημαίες.
 9. • Πλατεία Βασιλικού. Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, μέσα στο έτος 2013, για την ανάπλαση της πλατείας, η οποία ευρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Σχολείου αλλά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, να γίνει αξιοποίηση του Δημοτικού οικοπέδου στο παλιό Δημοτικό σχολείο στη περιοχή Ξηροκάστελο για τη δημιουργία πλατείας.
 10. • Άμεση και πλήρης αποκατάσταση δρόμων μετά από τις επισκευές του δικτύου από τη ΔΕΥΑΖ.
 11. Τουριστική Στρατηγική
  Θεωρούμε άμεση την ανάγκη εκπόνησης ενός νέου στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης σχετικά με τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος. Πάγιο αίτημα του συλλόγου μας είναι η σύσταση Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου και στην άμεση επαναλειτουργία της επιτροπής Τουρισμού σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς και αρμόδιους φορείς.
 12. Επαναλειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζακύνθου
  Ο σύλλογος μας ζητά την επαναλειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου της οποίας ο ρόλος είναι να εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και να διατυπώνει γνώμη για την επίλυση αυτών.
  Ο Σύλλογος απέστειλε και την επιστολή με αριθμό πρωτ. 176, που είχε αποστείλει στις 12/10/2021, με αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν υποδομές αναβάθμισης και διαμόρφωσης της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *