Ζάκυνθος

Νικήτας Αρετάκης: Eνημέρωση για τα έργα του Δήμου

Την περιγραφή όλων των έργων και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη κάνει, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Σάββατο, ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης.

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος κατέβαλλε το ποσό των 230.000 ευρώ, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση που αφορούσε την αγορά κάδων το έτος 2005. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Αρετάκης αναφέρει:

ΟΔΟΠΟΪΙΑ 

Με εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (100.000 τ.μ) ασφαλτοστρώσεων συνεχίζεται η αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων περιοχών στην Πόλη από την Δημοτική Αρχή. 

2. ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ

• Το έργο ανάπλασης των Λαϊκών Κατοικιών του Αγίου Χαραλάμπους ευρίσκεται στο τελικό στάδιο.

• Στο έργο της οδού Ταβουλάρη λόγω απαίτησης των επιχειρηματιών διεκόπησαν οι εργασίες για το Σεπτέμβριο, οπότε και θα ολοκληρωθεί το έργο.

Μελετάται η τοποθέτηση ιστών φωτισμού καταλλήλων για την προβλεπόμενη  μεταξύ τους μικρή απόσταση, η οποία πρέπει να διατηρηθεί για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης. Η μελέτη έχει συνταχθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και για την τελική επιλογή αρμοδία είναι η Αρχιτεκτονική Επιτροπή. 

• Δια το κυρίως έργο του «Οpen Mall» εζητήθη από τον ανάδοχο διακοπή εργασιών, η οποία όμως λόγω της προθεσμίας ολοκλήρωσης (31/12/2022) δεν εχορηγήθει.

• Στην κατηγορία αυτή των έργων έχει μελετηθεί  και θα αρχίσει άμεσα η ανάπλαση των Καμινίων.

Επιπροσθέτως εκπονείται μελέτη για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια». 

2. ΣΧΟΛΕΙΑ

Έχουν εγκατασταθεί οι ανάδοχοι και  γίνεται προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή να εντατικοποιηθούν  οι προβλεπόμενες από τις σχετικές μελέτες εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο  Δημοτικό σχολείο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο Βολιμών, στο Νηπιαγωγείο Άνω Βολιμών, στο ΕΠΑΛ και στο Νηπιαγωγείο του Αγίου Κήρυκα ενόψει του νέου Σχολικού Έτους.

3. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Τον Αύγουστο, μήνα διακοπών, θα γίνουν παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους καθόσον οι επεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές έχουν ολοκληρωθεί με το έργο των 300.000 €. Πέραν τούτου μελετάται ο διπλασιασμός των βρεφικών τμημάτων στο Κρυονέρι και η μεταφορά του βρεφικού τμήματος από το Κρυονέρι στον Παιδικό Σταθμό έναντι του Ιερού  ναού του Αγίου Διονυσίου.

4. ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προμήθειες για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Κτιρίου Βολιμών και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανακαίνιση των λοιπών Κοινοτικών Κτιρίων.

5. ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Στο πρώτο Νεκροταφείο έγινε αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος της περιτοίχισής του, κοπή και απομάκρυνση των επικίνδυνων για πτώση κυπαρισσιών και καθαρισμός των κοινοχρήστων χώρων και των τάφων. Έχει κατασκευαστεί πλήρες δίκτυο ύδρευσης, ανακατασκευάζονται οι διάδρομοι, έχει τοποθετηθεί οστεοφυλάκιο, εγένετο εξωτερικός χρωματισμός της περίφραξης και προχωρούν οι εργασίες, ώστε το Α’ Νεκροταφείο να παραμένει τόπος μνήμης και αγάπης και ανοικτό μουσείο για όλη την Κοινωνία.

Εν συνεχεία θα αρχίσουν οι εργασίες στα λοιπά κοινοτικά Νεκροταφεία, συμφώνα με τα αιτήματα των Πρόεδρων.

6. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Έχουν κατασκευαστεί εννέα Παιδικές Χαρές. Σε αυτές εκκρεμούν εργασίες περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού για τις οποίες προσεχώς ολοκληρώνονται οι μελέτες και αμέσως μετά θα κατασκευαστούν τα έργα. Πέραν τούτων έχουν  γίνει μελέτες για δεκατέσσερις ακόμα Παιδικές χαρές εκ των οποίων οι τέσσερις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Leader» και οι υπόλοιπες από το «Πράσινο Ταμείο». 

7. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Έχουν γίνει έργα στο Άνω Γερακάρι και στην Πόλη, στις πλατείες Αγίου Λουκά, Κάλβου, Κυρίας των Αγγέλων και στην πλατεία της οδού Χιώτη.  Αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και η σύνταξη νέων μελετών σε άλλες Δημοτικές ενότητες.

8.  ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΕΩΝ

Έχει κατασκευαστεί το έργο αντιστήριξης στον «Ξεχωριάτη».

 Έχει κατασκευαστεί το έργο αντιστήριξης στα «Ξύγκια».

Έχουν κατασκευαστεί δύο τοιχία αντιστήριξης στην «Φανερωμένη», στη Λιθακιά.

Ο Ανάδοχος κατασκευάζει το έργο στο «Τσιβούλι» και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, όπως έχει συμφωνηθεί με τους επιχειρηματίες της Περιοχής θα κατασκευαστεί το έργο στην περιοχή «Αρκαδιανού» στη Λιθακιά.

Πέραν τούτων θα μελετηθούν άμεσα τα τοιχία στις περιοχές «Χαμουζά», Αναφωνήτρια και ΧΥΤΑ Σκοπού.

9. ΓΗΠΕΔΑ

Κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ και 5Χ5 στις Λαϊκές Κατοικιές.

Έγιναν έργα στο Εθνικό Στάδιο στα γήπεδα του Μαχαιράδου και της Λιθακιάς.

Ολοκληρώνεται η μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κήρυκα ώστε να γίνει άμεσα ο διαγωνισμός.

10. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Ο Ανάδοχος έχει εκτελέσει ένα σημαντικό τμήμα του έργου στο Άνω Γερακάρι. Μετά την πρόσφατη πληρωμή του λογαριασμού του θα συνεχίσει την κατασκευή του Έργου ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί. 

Εκκρεμεί προς ένταξη στο πρόγραμμα «Τρίτσης» νέα μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

11. ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για την αγορά κατάλληλου οικοπέδου για κατασκευή Σφαγείων.

Κατόπιν τούτου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβεί σε απαλλοτρίωση ενδεδειγμένου χώρου και επισπεύδει τη διαδικασία ούτως ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενη απένταξη του Έργου.

12. «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

«Εργασίες συντήρησης και επισκευών Λόφου Στράνη Μπόχαλης – Φιολιτίου για τις εκδηλώσεις του 1821-2021», στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» .

Στο έργο αυτό  και στα έργα τα οποία θα εκτελέσει ο Δήμος με προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΖ ύψους δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ (13.000.000 €) περίπου, ανακηρύχθηκαν ανάδοχοι και οι διαγωνιστικές διαδικασίες συνεχίζονται ομαλά.

13. ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ολοκληρώνεται μελέτη υπογειοποίησης των κάδων η οποία μαζί με το ενταχθέν έργο για τη διαλογή στην πηγή προϋπολογισμού 1.939.292 € θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της δαπάνης για την αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων.

14. ΡΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑμεΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ανεδείχθη ανάδοχος και επίκειται έναρξη των εργασιών.

Β. Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΖ

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην επικαιρότητα δηλώνει ότι εκβιασμοί του τύπου: «Το Νησί βρωμάει», «Τα λήμματα ρέουν στους δρόμους» και «Νερό δεν υπάρχει» δεν επηρεάζουν την παρούσα Δημοτική Αρχή διότι αφενός δεν είναι υπεύθυνη δια αυτά και παρά ταύτα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις παθογένειες παρελθόντων ετών,  τις οποίες κληρονόμησε. 

Την τελευταία εβδομάδα έγιναν απαιτητές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για χρέη του Δήμου από το παρελθόν μεταξύ των οποίων μία μας υποχρεώνει να καταβάλουμε διακόσιες τριάντα χιλιάδες ευρώ (230.000 €) τιμολογημένου χρέους του Δήμου για αγορά κάδων απορριμμάτων το έτος 2005. 

Διερωτώμαι πόσες Δημοτικές Αρχές έπρεπε να εκλεγούν για να ξεχρεώσουν το Δήμο από τα χρέη του 2005 και εντεύθεν ώστε να αποκτήσει αυτός αξιοπιστία.

Όσοι προσπαθούν για οποιαδήποτε αιτία ιδιοτελούς επιλογής, δήθεν κοινωνικού ενδιαφέροντος, να σταματήσουν την ανάπτυξη του Τόπου φωνασκούντες και ωρυόμενοι στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό  της ΔΕΥΑΖ προσβάλλοντας το 70% του εκλογικού σώματος, καλά θα κάνουν να καταλάβουν εγκαίρως πως η φωνή τους είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», δηλαδή δεν τους ακούει κανείς παρά μόνον οι «Βολεμένοι».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ

Ένα σχόλιο

 1. DEAR ERMIS
  DIABAZONTAS TIN ENIMEROSI TOU DIMOU ZAKINTHOU APO TON AXIOTIMO DIMARXO K. ARETAKI, -TSIMPISAME-MIA FRASI SXETIKA ME TA SKOUPIDIA TIN UGIINI KAI TIN EMFANISI TOU NISIOU….. BEBEA OFILOUME NA OMOLOGISOUME OTI TO @[email protected] IFOS TON DILOSEON TOU K. DIMARXOU OPOS
  (OTI OI EKBIASMOI TOU TIPOU ..BLA BLA BLA, K,T.L).
  EPITREPSTEMAS PARAKALO EMEIS APO XILIADES MILIA MAKRIA NA APANTISOME STON K. DIMARXO OS EXIS PERI AUTOU:
  AXIOTIME K. DIMARXE ZAKINTHOU. KANEIS DEN EKVIAZEI OTAN EKATOMIRIA MATIA SE OLON TON PLANITI BLEPOME TIN AIDIASTIKI EIKONA TON SKOUPIDION ALL OVER STO NISI, PROTON ! DEUTERON, DEN SINADI SE ENA PROSOPO SOBARO EPILEGNMENO APO TIN ZAKINTHINOI KINONIA POU EKRPOSOPI TON KATHE ZAKINTHINO IN AND OUT TOU NISIOU NA APANTA ME TIS FRASEIS OPOS: (FONI BOONTOS EN TI ERIMO!!!!! OXI, PISTEPSTE @[email protected] OLLES H FONES APO TIN ERIMO POU XANETE O IXOS KAI DEN AKOUGONTE!!! DEN EPIXIROUME EPOUDENI NA MBUME STO -ERGO SAS- OMOS PROSPATHISTE NA SIGRATITE TON EKNEVRISMO SAS SAN DIMOSIO PROSOPO, KAI @MIN PROSVALETE [email protected] OI THESIS ERXONTE KAI PARERXONTE, MIN XEXNATE ! H EKTIMISIS KAI O SEBASMOS OMOS, PARAMENI. TO IDIO ISXII KAI GIA ESAS. THERMA EUXARISTO.
  THANK YOU ERMIS
  MARLA USA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *