Ζάκυνθος

Νέες συμμαχίες στην αυτοδιοίκηση ανέδειξε η εκλογή εκπροσώπου για την Επιτροπή του Ναυαγίου

Με 19 Δημοτικούς Συμβούλους πραγματοποιήθηκε απόψε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για να γίνει εκλογή  εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή για το Ναυάγιο.

Οι 5 από τους 19 συμμετείχαν διαδικτυακά και συγκεκριμένα την τηλεδιάσκεψη προτίμησαν οι: Δ. Τρούσας, Π. Αβράμης, Π. Μυλωνάς, Κ. Πλατυπόδης και Δ. Ρένεσης.

Παρόντες στην αίθουσα ήταν οι: Γ. Φεραδούρος, Γ. Αρμένης, Α. Ξένος, Δ. Τσαγκαρόπουλος, Θ.Καμπίτσης, Γ. Τσουρουνάκης, Γ. Αγαλιανός, Δ. Μαρούδας, Δ. Κουτσογιάννης, Γ. Μοθωναίος, Α. Μαρινάκης, Ν. Καλαμαράς, Ε. Σεβαστιάδης και Φ. Κόκλας.

Χρέη Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκτέλεσε ο Αντιπρόεδρος Γ. Φεραδούρος.

 Για τη θέση του μέλους στην Επιτροπή του Ναυαγίου αυτοπροτάθηκε ο Γ. Αρμένης, ενώ ο Γ. Αγαλιανός πρότεινε για την ίδια θέση τον Α. Μαρινάκη.

Στη συνέχεια ζητήθηκε να γίνει μυστική ψηφοφορία με κάλπη, πρόταση που κατατέθηκε από τον Α. Ξένο, αλλά δεν έγινε αποδεκτή γιατί δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο  που ορίζει τις διαδικασίες στην Τ.Α.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο Γ. Αρμένης έλαβε 6 ψήφους και ο Α. Μαρινάκης  9, λευκό ψήφισε ο Δ. Τρούσας και οι 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν αποχή.

Τον κ. Αρμένη ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, ενώ τον κ. Μαρινάκη ψήφισαν οι σύμβουλοι του Γ. Αγαλιανού,  οι σύμβουλοι του συνδυασμού ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ και οι ανεξαρτητοποιημένοι της πλειοψηφίας.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα είχε και η εκλογή του αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής με τον Πρόεδρο των Βολικών Νίκο Θεοδόσης να λαμβάνει 6 ψήφους, τον Γ. Μοθωναίο να λαμβάνει 9 ψήφους και να υπάρχει ακόμα 1 λευκό και 3 αποχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γ. Αρμένης στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας  ζήτησε να μην γίνει χώρος εσωκομματικών αντιπαραθέσεων το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν διευκρίνισε για ποιο κόμμα “χτυπούσε την καμπάνα” καθώς υπήρξαν απουσίες, αποχές και περίεργες συμμαχίες στους πιο πολλούς συνδυασμούς.

A.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *