Ζάκυνθος

Νέα δημοπράτηση για τον αγωγό υδροδότησης από τη Μπόχαλη στη Φιλικών

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αναμένεται να λάβει απόφαση για την επαναδημοπράτηση του αγωγού υδροδότησης που θα ξεκινάει από τη δεξαμενή της Μπόχαλης και θα περνάει  από την οδό Φιλικών φτάνοντας μέχρι την πόλη. Αυτή τουλάχιστον είναι η θέση της δημοτικής αρχής η οποία θεωρεί πως με τη νέα δημοπρασία θα πετύχει μία καλύτερη έκπτωση στο έργο από αυτήν που έδωσε ο τελευταίος μειοδότης στην πρώτη δημοπρασία.

Το θέμα αυτό απασχόλησε επί μακρόν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από μερικές ημέρες και έδωσε τροφή για οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στην πλειοψηφία  θεωρώντας ότι καθυστέρησε να υπογράψει με τον εργολάβο που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση ενώ ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα των έργων που γίνονται στην οδό Φιλικών από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Τα έργα με το τοιχίο της Περιφέρειας και τις εκσκαφές που έχουν γίνει, δεν επιτρέπουν στο Δήμο να ξεκινήσει γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα έκλεινε τελείως ο δρόμος στην κυκλοφορία, σημείωσε ο κ. Αρετάκης.

Υπενθυμίζουμε πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί. Συγκεκριμένα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είπαν:

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αρμένης κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι θέλει να δημιουργήσει ένα δίλημμα εκεί που δεν υπάρχει και συμπλήρωσε πως είναι εκτελεστές οι δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του αγωγού.

Ακολούθως μίλησε από την αντιπολίτευση ο Σωτήρης Καρακάς ο οποίος ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχουν κληθεί υπηρεσιακοί παράγοντες για το έργο.

Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης ο οποίος είπε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη στάση των υπαλλήλων στο έργο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες ότι είχε λήξει η προσφορά του εργολάβου. Εξήγησε πως δεν ήθελε να δώσει  την κατασκευή του έργου στον εργολάβο με τη μεγάλη έκπτωση γιατί υπάρχει φόβος να μην γίνει το έργο και επιθυμία του είναι μία καλή κατασκευή.

«Πρέπει να ληφθούν σωστές αποφάσεις. Εγώ αύριο το πρωί μπορεί να ζητήσω νέο διαγωνισμό. Δεν θέλω να φορτώσω την ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Αρετάκης και ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα θα συζητήσει το ίδιο θέμα η Οικονομική Επιτροπή και ακολούθως θα γίνει συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *