Ζάκυνθος

ΝΔ: τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ Ζακύνθου επισημαίνει τα ακόλουθα: Στο βούρκο που θέλουν να σύρουν τη χώρα οι θιασώτες του χθες, απαντάμε με πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνία σήμερα».
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
Σε απόλυτη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ.Τσίπρα  και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επαναλαμβάνουν ψευδώς ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα ενίσχυσης που με γρήγορα αντανακλαστικά πήρε η Κυβέρνηση, μείωσαν δραστικά τους λογαριασμούς του ρεύματος και είχαν άμεσο αποτέλεσμα στην τσέπη των καταναλωτών.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας)  για τον Οκτώβριο του 2022, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, που έχει του 90%, των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Η μέση τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 25,37 λεπτά ανά KWh, την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία (68,44 λεπτά ανά KWh), η Ολλανδία (67,50 λεπτά ανά KWh), η Ιταλία (64,95 λεπτά ανά KWh) και το Βέλγιο (57,53 λεπτά ανά KWh) καταγράφουν υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Να υπογραμμίσουμε δε πως η τιμή λιανικής στα κυμαινόμενα τιμολόγια της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη σε σχέση με την Ελλάδα και της Πορτογαλίας  κατά 6% ακριβότερη σε σχέση με τη χώρα μας.
Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας ήταν απ την αρχή ξεκάθαρη. Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες ενισχύοντας τους με κάθε μέσο, πάντα, όμως, με τον όρο της τήρησης των δημοσιονομικών περιορισμών που αναγκαστικά υπάρχουν. Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως  έχει  προχωρήσει στην μείωση της φορολογίας σε τουλάχιστον 52 κατηγορίες φόρων και εισφορών. Να μην ξεχνάμε πως αυτή η κυβέρνηση προχώρησε στην φορολόγηση σε ποσοστό 90% στα υπερκέρδη των  εταιρειών ενέργειας έτσι, άλλωστε, ανακτάται για την περίοδο Οκτωβρίου 2021-Οκτωβρίου 2022 το ποσό των 2,69 δισ. ευρώ

Κόντρα στην ανέξοδη και μίζερη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  αποδεικνύουμε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές διατηρούν τις τιμές ενέργειας σε όσο το δυνατόν πιο προσιτά επίπεδα και αυτό  αποδεικνύεται εμπράκτως.

Η Κυβέρνηση μιλάει με τις πράξεις της, η αντιπολίτευση απαντά με αστήρικτους ισχυρισμούς. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

 ΔΕΕΠ ΝΔ Ζακύνθου
Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *