Ζάκυνθος

Ν. Θεοδόσης: Χωρίς νερό εδώ και 2,5 μήνες οι Βολίμες – “Είναι ντροπή”

Τη δυσαρέσκειά του για τη συνεχιζόμενη έλλειψη υδροδότησης στις Βολίμες εκφράζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Θεοδόσης ο οποίος δήλωσε στον –Ε- ότι η περιοχή του έχει να πάρει νερό από το δίκτυο εδώ και 2,5 μήνες.
Ειδικότερα ο Πρόεδρος είπε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Πότε φταίνε οι βλάβες, πότε φταίει το αντλιοστάσιο, πότε φταίει η ΔΕΗ, πότε φταίει κι εγώ δεν ξέρω τι….

Είναι ντροπή να στερείται το χωριό μας και τα ορεινά το πολυτιμότερο αγαθό! Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, να χτυπήσουμε στην αυλή μας μία γεώτρηση για να εξυπηρετηθούμε.
Πρέπει να καταλάβουν πως αν δεν προγραμματιστούν τα αναγκαία έργα (νερό, δημοτικός φωτισμός, προσπελασιμότητα στους δρόμους κλπ) είναι ντροπή να κουβεντιάζουμε για ανάπτυξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε ο κοινοτάρχης των Βολιμών.

Ο κ. Θεοδόσης άσκησε κριτική στο Δήμαρχο και είπε: «Εμένα ο Δήμαρχός μου με έχει απογοητεύσει γιατί το 2019 είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα, το 2020 να τα αξιολογήσει, ενώ το 2021-2022 έπρεπε να είχε ξεκινήσει να υλοποιεί βασικά έργα, όπως αυτά που αφορούν την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα, Δυστυχώς κανένα από τα τρία δεν έχουν προχωρήσει. Αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι αυτό που βλέπω στα μάτια των χωριανών μου οι οποίοι με ρωτάνε συνέχεια με παράπονο «τι θα γίνει ρε Νίκο;» .
Ερωτηθείς για τις ανάγκες που υπάρχουν σε αγωγούς ώστε το νερό να φτάσει στα ορεινά, ο κ. Θεοδόσης είπε: «Το δίκτυο ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο από τη δεκαετία του 1980-1990 από το Κερί μέχρι τον Αγαλά και φτάνει μέχρι τις παρυφές του Αγίου Λέοντα. Ο αγωγός είναι σιδερένιος και έχει σαπίσει. Έχουμε μία βλάβη και μετά από λίγες ημέρες βλάβη αλλού, την ώρα που πρεσάρει για να δώσει νερό.

Το έτος 2007 έκανε εγώ ένα έργο στα ορεινά και από τότε δεν είχε ούτε παροχή, ούτε σπίτι μου δεν έχω νερό. Κόστισε 1.400.000 ευρώ και ήταν καινούργιο δίκτυο με πλαστική σωλήνα, από τις Μαριές μέχρι και τις Βολίμες. Όμως το τμήμα από την Εξωχώρα μέχρι τον Αγαλά είναι διάτρητο και πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Επίσης υπήρχε μία γεώτρηση στο Φαγιά που έγινε το 1990 για να συνδέσει τα ορεινά. Μετά από πολλά χρόνια χρηματοδοτήθηκε με 780 χιλιάδες ευρώ από τον πρώην Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα έργα που θα μπορούσε να υλοποιήσει ο σημερινός Δήμαρχος κ. Αρετάκης γιατί είχε μελέτη. Αν είχε γίνει αυτό το έργο θα είχαμε τώρα νερό και οι βλάβες θα ήταν ελάχιστες. Τα χωριά Λούχα, Γύρι, Αγ. Λέων, Εξωχώρα, Μαριές, Αναφωνήτρια μέχρι και Βολίμες θα είχαν νερό».

Για τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Θεοδόσης δήλωσε στον –Ε-: «Με τις δύο τελευταίες πυρκαγιές που είχαμε στα ορεινά την περασμένη εβδομάδα ζήσαμε στο πετσί μας τα προβλήματα, τόσο η Πυροσβεστική υπηρεσία όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι έγινε στα ορεινά με τον αέρα… οι προσπάθειες ήταν υπεράνθρωπες για να σβηστούν οι φωτιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έψαχνε για κρουνούς με νερό! Την ύστατη ώρα συνδέθηκαν από τη ΔΕΗ κάποιες γεωτρήσεις για να πάρουμε νερό και να σβήσουμε τις φωτιές» ανέφερε ο Πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Λέω λοιπόν ότι κάποια βασικά πρέπει να τα επιλύσουμε και να συνεννοηθούν Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργεία κλπ.
Τα τελευταία χρόνια ακούω συνέχεια για τις δεξαμενές που θα είναι γεμάτες νερό αλλά δεν έχει γίνει τίποτα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *